Mecanicul de locomotivă care a evitat, în ultimul moment, o tragedie, premiat de CFR Călători

633
Mecanicul de locomotivă care a evitat, în ultimul moment, o tragedie, premiat de CFR Călători - mecanicul-de-locomotiva-premiat--1712838603.jpg

Articole de la același autor

CFR Călători îl premiază pe Stan Sorin Ioan, mecanic de locomotivă în cadrul Depoului Brașov. El este cel care a evitat impactul tragic dintre un tren și un convoi de autospeciale ISU, la data de 9 aprilie 2024.


Mecanicul de locomotivă a reușit să frâneze un tren de călători care circula cu viteză și să evite un accident cumplit, la o trecere de nivel din Câmpia Turzii. Șoferul unei autospeciale de pompieri a traversat calea ferată fără să se asigure, când venea trenul.


Incidentul a avut loc marți, 9 aprilie, când o mașină de pompieri cu semnalele luminoase și acustice aprinse a trecut cu viteză peste calea ferată, fără ca șoferul să se asigure. Momentul a fost filmat și imaginile au ajuns și la șefii ISU Cluj, care l-au suspendat pe șofer și îl cercetează disciplinar.


CFR Călători a anunțat joi, 11 aprilie, că îl premiază pe Ioan Sorin Stan, mecanic de locomotivă în cadrul Depoului Brașov. El este cel care a evitat impactul tragic dintre un tren și un convoi de autospeciale SMURD.


Bărbatul conducea trenul IR 1734 al CFR Călători de pe ruta Cluj Napoca – Bucureşti Nord în momentul în care convoiul ISU a ajuns la trecerea de nivel cu calea ferată.


„Sunt și situații care pot face diferența dintre viață și moarte. Ele se pot termina cu bine când personalul feroviar, pe lângă respectarea și buna îndeplinire a atribuțiilor de serviciu, dă dovadă în momente cheie de profesionalism și prezență de spirit”, transmite CFR într-un comunicat.


Este cazul mecanicului de locomotivă Ioan Sorin Stan, angajat al CFR Călători în cadrul Depoului Brașov SELC Teiuș din anul 2017. Acesta este autorizat să conducă peste 5 tipuri de locomotive. CFR Călători a detaliat în comunicat și dinamica incidentului. Când trenul se afla pe segmentul Câmpia Turzii – halta Călăraşi Turda, înainte de trecerea la nivel cu calea ferată, mecanicul a observat un convoi de autospeciale SMURD ce intenţiona să traverseze pasajul. În consecință a dat semnale repetate de alertă cu fluierul locomotivei.


O autospecială din convoi a ignorat însă total semnalele de alertă date de tren. Chiar şi în aceste condiţii, mecanicul, sesizând că aceasta se apropie de trecerea la nivel, a luat măsuri de frânare rapidă a trenului. Astfel a reușit să evite producerea unei coliziuni tragice.


Autospeciala SMURD din convoi care a ignorat total semnalele de alertă date de tren, tot a forțat milimetric trecerea pasajului punând în pericol de moarte atât pe pompierii din mașină, cât și pe călătorii din tren. Trenul IR 1734 şi-a continuat ulterior parcursul în condiții normale de siguranță a circulației.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7529 secunde