Medic veterinar cercetat după ce a aruncat sute de eprubete folosite pe un câmp din județ

1451
Medic veterinar cercetat după ce a aruncat sute de eprubete folosite pe un câmp din județ - e46b6e907daf17ec44e5e2cf1520e3c5.jpg
Un medic veterinar din comuna Tortoman este cercetat de polițiști după ce a aruncat, pe un câmp din apropierea localității, câteva sute de eprubete folosite, unele murdare de sânge, deși ar fi trebuit să le predea Direcției Sanitar-Veterinare Constanța, pentru a fi distruse.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, inspectorul Bogdan Pătrașcu, reprezentanții Primăriei Tortoman au sesizat Poliția după ce, pe amplasamentul unei platforme de gunoi dezafectate, aflată în partea de est a localității, au fost găsite mai multe recipiente din plastic și cutii, purtând diferite înscrisuri, din care reiese că sunt de uz veterinar. Dintre aceste obiecte, trei recipiente din plastic prezentau urme de substanță de culoare brun roșcat, cu aspect de sânge. De asemenea, în această zonă au mai fost găsite depozitate materiale de construcții, resturi ale unei sobe din teracotă și gunoi de grajd.
Din investigațiile efectuate, polițiștii au stabilit că, în urmă cu două săptămâni, medicul veterinar din comună, Dumitru Năiță, de 52 de ani, a refăcut soba dispensarului veterinar și i-a cerut unei persoane să strângă gunoiul și să-l ducă la groapa de gunoi din localitate. Pe lângă resturile menajere, acesta a transportat însă și un sac în care se aflau materiale sanitar-veterinare expirate, care urmau să fie predate Direcției Sanitar Veterinare Constanța, pentru distrugere.
Recipientele din plastic care aveau urme de sânge au fost ambalate și sigilate de polițiști, în vederea continuării cercetărilor. În altă ordine de idei, medicul veterinar este cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunii de răspândire a bolilor la animale sau plante.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6282 secunde