Medic veterinar din Constanța, arestat pentru spălare de bani și luare de mită

1012
2
Medic veterinar din Constanța, arestat pentru spălare de bani și luare de mită - medicveterinarspalaredebanimita-1390932917.jpg

Articole de la același autor

Un medic veterinar din Constanța este anchetat de Direcția Națională Anticorupție, sub acuzația că, în mai multe rânduri, a luat mită, a falsificat acte și a spălat bani. 


Potrivit anchetatorilor, dr. Mihai Pucerea pretindea bani de la patru firme care efectuează operațiuni de export și tranzit de furaje în porturile Constanța și Constanța Sud Agigea, pentru a le elibera certificatele veterinare de care acestea aveau nevoie pentru desfășurarea activității. În ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale, procurorii DNA Constanța arată că dr. Mihai Pucerea, consilier superior în cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Constanța, este acuzat de luare de mită în formă continuată (11 fapte), fals în înscrisuri sub semnătură privată (tot 11 fapte) și spălare de bani în formă continuată. În același dosar, mai este anchetată și o firmă, SC Kiraelenys SRL Constanța, unde sunt asociate soția și fiica medicului veterinar. Firma este cercetată pentru complicitate la luare de mită și spălare de bani în formă continuată. 


Pretindea mita de la firme din porturile Constanța și Agigea 


Concret, susțin procurorii, faptele au fost comise în perioada 1 noiembrie 2013 - 8 ianuarie 2014, iar inculpatul Mihai Pucerea "având ca atribuție de serviciu, printre altele, certificarea respectării condițiilor sanitar-veterinare de către firmele care efectuează operațiuni de export și tranzit de furaje și subproduse, ce nu sunt destinate consumului uman, în porturile maritime Constanța și Constanța Sud Agigea, a pretins în mod repetat sume de bani de la patru societăți comerciale, în schimbul eliberării certificatelor veterinare solicitate de acestea". Mita era pretinsă prin intermediari, agenți maritimi; lor le dădea medicul facturi fiscale, eliberate de firma soției și fiicei sale, pentru servicii de dezinfecție la bordul navelor menționate în conținutul cer-tificatelor veterinare.


Bineînțeles, dezinfecția era doar pe hârtie, susțin anchetatorii. "Astfel, utilizând drept pa-ravan firma Kiraelenys SRL, înființată de membrii familiei sale, ce are sediul social la domiciliul său, inculpatul a încasat de la cele patru so-cietăți comerciale beneficiare ale certificatelor veterinare, cu titlu de mită, suma de 193.474 lei (echivalent a aproximativ 43.000 de euro)", au mai precizat procurorii. Medicul veterinar a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, iar firmei Kiraelenys i s-a interzis "să desfășoare activități de natura celor cu ocazia cărora au fost comise infracțiunile". 


Conducerea DSV Constanța spune că la nivelul instituției a fost demarată o anchetă administrativă, "pentru a analiza activitatea sanitar-veterinară a dr. Pucerea Mihai, medic veterinar oficial și identificarea eventualelor neconformități în desfășurarea activității sale profesionale". Dacă vor fi găsite nereguli, se poate ajunge inclusiv până la desfacerea contractului de muncă. 


Comentează știrea

kiki
29 ianuarie 2014
io'te cine apara maidanezii

nu v-ar mai satura Dzeu odata!

PIF Constanta Sud
29 ianuarie 2014
Control si la PIF Constanta Sud!

Poate ajunge DNA-ul si la PIF Constanta Sud sa ancheteze si "doctorii" de acolo! Trebuie sa te umilesti maxim ca sa obtii un Certifica sau un Aviz sanitar de import! Basca "atentiile" obisnuite!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2828 secunde