Mesaj al lui Sunai Cadîr în ziua perchezițiilor: "Arde tot!"

1401
Ioan Cazacu, avocat în dosarul privind afacerile ilegale din Portul Constanța, a declarat că, în timpul procesului de ieri, de la ICCJ, procurorul de ședință a adus probe noi, respectiv un mesaj trimis de directorul DRAOVC, Sunai Cadîr, încercând să forțeze judecătorii să mențină măsura arestului.
Procurorul de ședință l-a întrebat pe Sunai Cadîr, director al Direcției Regionale de Accize și Operațiuni Vamale Constanța (DRAOVC), dacă în ziua în care polițiștii se aflau la domiciliul său a transmis unei persoane un mesaj în care îi scria în limba tătară "să ardă tot".
Referitor la acest mesaj, avocatul a arătat că el reprezintă o probă nouă în acest dosar care nu se regăsește în referatul cu propunere de arestare preventivă și față de care judecătorii de la instanța de fond nu ar fi avut cunoștință.
Potrivit apărătorului, normele penale în vigoare în etapa recursului privind măsura arestării preventive nu permit prezentarea de probe noi care nu au fost prezentate și primei instanțe care ia decizia, respectiv cea de fond, în acest caz Secția Penală a instanței supreme.
Avocatul a precizat că procurorul DNA ar forța mâna celor cinci judecători de a menține măsura arestării preventive în cazul inculpatului Sunai Cadîr prin prezentarea nepermisă a unei noi probe în etapa recursului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5226 secunde