Mesaj de la Poliția Rutieră: "Prudență maximă pe șosele"

107
Mesaj de la Poliția Rutieră:

Articole de la același autor

Poliția Rutieră recomandă tuturor participanților la trafic, în contextul informărilor meteorologice, conform cărora, începând de astăzi va ploua în toată țara, să respecte cu strictețe regulile de circulație, semnificația indicatoarelor și îndrumările agenților de circulație! 


"Informați-vă cu privire la condițiile meteo și tronsoanele de drum pe care le veți parcurge. Precipitațiile abundente pot influența negativ desfășurarea traficului rutier. Pentru prevenirea producerii accidentelor de circulație pe fondul condițiilor meteorologice nefavorabile, conducătorii auto trebuie să acorde o atenție deosebită, pentru că poartă nu doar responsabilitatea siguranței lor, ci și a călătorilor", precizează reprezentanții IGPR. 


În situația în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalți conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcției de mers. De aceea, polițiștii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei permanent, mai ales în condiții de vreme nefavorabilă. 
"Acționați din timp ștergătoarele de parbriz, pe vreme de ploaie, când din sensul opus se apropie alte vehicule. Câteva momente de circulație fără vizibilitate pot fi fatale! În condițiile unui trafic aglomerat, ploaia poate determina apariția unor blocaje rutiere temporare. Păstrați-vă calmul, nu uitați de politețea rutieră și nu blocați intersecțiile. De asemenea, nu vă angajați în depășirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate", spun polițiștii. 


Evitați să acționați brusc frâna și mecanismele de direcție, deoarece puteți derapa foarte ușor! Folosiți cu precădere frâna de motor. Pe porțiunile acoperite cu mâzgă sau polei nu trebuie să virați și să frânați în același timp. La pornire, pentru a evita patinarea roților, demarați ușor și accelerați progresiv pentru a evita patinarea roților și derapajul. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 06 Noiembrie 2013
Stire din Eveniment : Grav accident rutier în cartierul Km 4-5
Pagina a fost generata in 3.0959 secunde