Metoda "ACCIDENTUL" face victime printre creduli. Iată ce spun polițiștii

134
Metoda

Articole de la același autor

Verificați temeinic identitatea celor care vă solicită bani prin telefon! Polițiștii atrag atenția, din nou, asupra faptului că mulți români sunt păcăliți prin așa numita "metoda accidentul".

Drept pentru care, înainte de a vă oferi ajutorul, aveți în vedere faptul că, în cazul unui accident, nu există noțiunea de plată a unor despăgubiri, decât în urma unei hotărâri judecătorești în acest sens sau dacă este făcută prin intermediul unor societăți de asigurări. Orice accident/eveniment de circulație are două variante de soluționare: depunerea unei plângeri la unitatea de poliție care se va ocupa mai departe de cazul respectiv; înțelegerea amiabilă a părților, ceea ce presupune repararea daunelor folosind polița de asigurare auto obligatorie.

Orice alte variante sunt excluse, iar dacă sunt puse în practică ele nu sunt legale.

Oricine poate fi victima unui accident, dar, într-un moment critic ca acesta, singura urgență este cea medicală, nicidecum aspectul financiar. Atât victima, cât și autorul unui accident nu au nevoie de bani ca să primească îngrijiri medicale.

În niciun caz nu dați crezare imediat unor "povești" anunțate telefonic de persoane care pretind că au calitate oficială, ci verificați informația printr-un apel la 112 sau sesizați cea mai apropiată unitate de poliție.

Într-adevăr, unele servicii medicale sunt furnizate contra cost, dar nu și în cazul serviciilor medicale de urgență. De aceea, în niciun caz nu trimiteți bani prin persoane necunoscute, în speranța că îi veți ajuta pe cei dragi - nu faceți decât să cădeți în plasa întinsă de cei care doresc să profite de lipsa dumneavoastră de informare.

Poliția Română vă recomandă:

- verificați dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier (cereți date despre unitatea medicală, de poliție sau parchet unde s-ar afla aceasta și sunați pentru confirmare). În astfel de situații, reprezentanții Poliției sau Parchetului nu rețin telefoanele mobile;

- dacă sunteți contactat de un "binevoitor", care vă apelează în numele unei rude apropiate, și nu ați putut verifica veridicitatea informațiilor, solicitați-i acestuia o întâlnire directă și anunțați Poliția la numărul de urgență 112 pentru a vă acorda sprijin;

- fiți atenți la persoanele cu care intrați în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil ca acestea să vă urmarească, să încerce să se împrietenească cu dumnea¬voastră și să afle detalii despre familie sau vecini;

- nu primiți în locuință persoane care pretind că sunt de la diverse societăți comerciale (de furnizare a unor servicii, firme de curierat, comis voiajori etc.), decât după ce ați verificat actul de identitate și legi¬timația de serviciu. Nu le furnizați acestora informații despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5589 secunde