MICROBUZELE de maxi-taxi, BOMBE CU CEAS ÎN TRAFIC

1048
11
MICROBUZELE de maxi-taxi, BOMBE CU CEAS ÎN TRAFIC - fondmicrobuzbun-1375284795.jpg

Articole de la același autor

Vă simțiți în siguranță în microbuzele de transport persoane care circulă prin municipiul Constanța și spre localitățile din județ? Rutieriștii, împreună cu inspectorii RAR și ai ISCTR au verificat, săptămâna trecută, peste 500 de autovehicule și, în aproape trei sferturi dintre cazuri, cei trași pe dreapta au plecat cu o amendă. 


Microbuze cu evidente deficiențe tehnice, călători înghesuiți, în picioare, pe culoarul autovehiculului, șoferi care vorbesc la telefonul mobil în loc să fie atenți la trafic - sunt doar câteva dintre nemulțumirile celor care se urcă în microbuzele cu o capacitate de 8+1 locuri, fie din municipiul Constanța, fie pe rutele care fac legătura cu localitățile din mediul rural.


Săptămâna trecută (mai precis, în perioada 22 - 28 iulie), echipe formate din polițiști de la Serviciul Poliției Rutiere și inspectori de la Registrul Auto Român (RAR) și de la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Traficul Rutier (ISCTR) au ieșit pe străzi, pentru o verificare temeinică a acestor microbuze, dar și a autovehiculelor de transport marfă. "Acțiunea s-a desfășurat la nivel național și a făcut parte, dintr-o acțiune derulată la nivel european, Truck&Bus, pentru prevenirea accidentelor rutiere produse de șoferii respectivelor autovehicule", ne-a declarat Cristina Vasile, purtător de cuvânt al Poliției Rutiere Constanța. 


Trei sferturi dintre șoferi au fost amendați


Astfel, săptămâna trecută, echipele de control au tras pe dreapta 520 de autovehicule, din categoriile menționate. Au verificat dacă aveau documentele legale necesare, starea tehnică a mașinilor, comportamentul în trafic al șoferilor (dacă poartă centură, dacă depășesc viteza limită admisă etc). În total, au fost aplicate aproape 400 de sancțiuni contravenționale - ceea ce înseamnă că peste trei sferturi dintre autovehiculele trase pe dreapta aveau nereguli pentru care s-a impus aplicarea unei amenzi. 


"Au fost aplicate amenzi pentru nefolosirea centurii de siguranță, pentru depășirea vitezei legale, pentru depășiri neregulamentare, defecțiuni tehnice ale autovehiculelor, nerespectarea timpilor de conducere și odihnă și pentru punerea în pericol a siguranței celorlalți participanți la trafic", a precizat reprezentantul Poliției Rutiere. Numeroase au fost și amenzile aplicate șoferilor care au luat în vehicul mai mulți călători decât prevede capacitatea, surprinși de polițiști în picioare, pe rândul dintre scaune. Astfel, 80 de șoferi constănțeni au fost amendați consistent pentru această abatere!


Unde au fost controalele


Verificările au fost efectuate atât în municipiile Constanța, Mangalia și Medgidia, pe rutele microbuzelor, dar și pe drumurile naționale care leagă localitățile. Astfel, au fost verificate firmele care asigură transportul persoanelor pe DN 39, DN 38, DN 2A, DN 22A, (inclusiv cele care merg înspre județul Tulcea, având în vedere accidentele grave soldate cu decese, din anii trecuți, petrecute pe acest traseu), DN 3, DN 22C. 


Sunați dacă aveți reclamații!


Verificări în trafic pe segmentul transportului public de persoane vor mai fi efec-tuate, au anunțat polițiștii. Dar constănțenii care au nemulțumi cu privire la modul în care se asigură transportul, pot sesiza Poliția Rutieră Constanța, la telefon 0241/611.364 sau Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, la telefon 0751.193.770 sau pe adresa de e-mail [email protected].


Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
cristi
1 august 2013
DEGEABA VORBIM AICI CA AUTORITATILE SUSTIN ACESTE JEGURI DE MICROBUZE

nu sunt bune ...sunt ca o conserva unde oamenii merg clai peste gramada adica inghseuiti si jos pe scaune si in picioare...apoi sunt imputite huse jegoase, rupte, jerpelite, fug purecii pe capisoanele de pe scaune...a si numai vorbim si de unii oamenii care urca in aceste microbuze, put a transpiratie, a cur nespalat beti, vomita .....asa ca dupa ce ca microbuzele sunt harbuite si vai de ele, ca pasagerii sunt un focar de mizerie si microbi soferii de microbuze conduc prost zis ci devastator adica nici pe tarla nu se conduce asa taie fata soferilor din alte, masini, autobuze, masini mari de santier sau TIR-uri, nu acorda prioritate nici oamenilor trec pe rosu la semafor, opresc unde li se ridica lor... si apun ca pasagerii, da pasagerii cer dar trebuie o regula o statie nu daca li se ridica p... la pasager sa sara in viaduc soferul trebuie sa excute............asa ca nene luati aceste jeguri de pe sosea.....DA DAR SUNT AFACERILE CELOR CARE VOR SA DESFINTEZE RATC ASA CA CONDUCEREA ACESTUI JUD, ORAS ARE ALT INTERES ADICA MICROBUZELE SA RAMANA SI TRANSPORT IN COMUN ADICA RATC CARE POATE FI DOTAT CU MASINI BUNE, CU COST DE BILET REDUS SA FIE ACCESIBIL SA CIRCULAM IN SIGURANTA...OMUL SE BUCURA LA 1 LEU LA MICROBUZ DAR NU SE GANDETE CA LA CAT DE RABLE SUNT MICROBUZELE SUNT CA UN COSCIUG PE SOSEA SI LA CATI MICROBI SUNT ACOLO POT LUA UN TBC SI ALTE BOLI SE POT SA SI CRAPE .............

gicu
1 august 2013
microbuze

Aceste microbuze trebuiesc interzise mai ales pe traseele care se fac in afara orasului. Pe rutele externe trebuie sa se dea licenta doar transportatorilor care au in dotare autobuze in buna stare de functionare.Cine are urechi si putere sa auda si sa rezolve aceasta problema importanta a cetatenilor din Constanta.

just
1 august 2013
manevra lu PASTAIE

Treaba cu maxi-taxi este manevra lu Mazare cu Kmy . Kmy plateste bine ptr licente , Mazare normal ca ii da numai lui si uite asa toata lumea e fericita . A , am uitat de pensionari ....si ei sunt fericiti ca primesc puiu gratis . Asadar PASTAIE fa ce vrei tu cu orasu asta ca oricum nu te da nimeni jos de pe tron (WC). Hai sa va mai spun ceva . S-au apucat de asfaltat strazile din Ovidiu cu firmele lu Mazare :)) . TARE DE TOT !!! Saracu primar din Ovidiu ....este un mascarici pentru Mazariche . BRAVO MAZARE !! DA CU NOI DE PAMANT . DE ACOLO DE JOS O SA-TI PUPAM PICIOARELE !!!

je
1 august 2013
degeaba...va agitati

pana nu se intampla o tragedie cu ceva morti nu o sa se intample nimik...o sa vedeti!!!

constantean
1 august 2013
RATC

RATC-ul a fost nevoit sa reduca pretul biletelor din cauza concurentei. Incasarile au scazut. Trebuie sa distruga transportul cu maxi taxi pentru a putea sa revina la pretul de 1.75 sau 2.00 lei pe calatorie. De ce nu are si RATC-ul linii de transport cu 1.00 leu ca liniile 304 si 312 pentru a face concurenta acestora ? De lungimea traseelor RATC nu mai vorbesc, nu se compara cu cea a maxi taxi.

ct
1 august 2013
ratc si pomana...

ratc sa taie pomana pt pensionari si alte categorii,gratuitate sa aibe doar copii pana in 14 ani ! pt pensionarii cu pensie sociala,atentie,cea sociala de 350 lei ,sa dea primaria 10 maxim 20 calatorii lunar, atat! iar ratc sa bage controale pe TOATE liniile ,inclusiv 48 !

Răspuns la: RATC
Adăugat de : constantean, 1 august 2013
RATC-ul a fost nevoit sa reduca pretul biletelor din cauza concurentei. Incasarile au scazut. Trebuie sa distruga transportul cu maxi taxi pentru a...
mihai
1 august 2013
maxi taxi

maxi-taxi= mizerie, nu se respecta regulile de circulatie,nu se dau bilete , lispsa de respect la adresa calatorilor, aglomeratie foarte mare, nu corespund dpdv tehnic-nu au frana ,ambreiaj

dan
1 august 2013
ROMANIA TARA DE BABUINI

SI CE SA REZOLVAT DACA AU FOST DATE CATEVA SUTE DE AMENZI... NU SE REZOLVA NIMIC... MICROBUZELE TREBUIESC SCOASE DIN TRANSPORTUL PUBLIC ... DOAR CA CINE MAI SARE CU BANII IN CAMPANII ELECTORALE.. RATC NU, SAR CE-I CARE AU MICROBUZELE... EU SUNT DIN NAVODARI IAR IN CAMPANIA ELECTORALA ERE UN SLOGAN VOTATI MATEI CA VA BAG 23... UNDE ESTE LINIA 23... A TREBUIE SA FACA GMS-UL BANI SI CU ALA DE LA PNL... CU JTA-UL ... UN PRET CORECT AL BILETULUI SI CONTROL DETINUT IN TOTALITATE DE RATC ASUPRA JUDETULUI CUM ERA ODAT CAND ERM COPIL NU SE POATE... A SUNTEM IN DEMOCRATIE SI TREBUIE SA CALATORIM EXACT K NISTE BABUINI... ROMANIA TARA RUSINII

George
1 august 2013
taxi-maxi

cursele 310 si 312 soferi platiti la negru 80 % 3 masini furate si falsificate seriile in Cardasie de 5 ani cu un inspector RAR , clasificari necorespunzatoare , evaziune fiscala de zeci de miliarde ! Nu se respecta graficele si orarul ! bilete false sau nu se dau deloc !

nea CAISA
2 august 2013
aiurea

Tot voi le rupeti si le murdariti baaa... Degeaba stati in oras .ca sunteti veniti de la tara..! Nu vine soferu` si le pune murdare si rupte! Sunteti animale! nimeni nu obliga pe nimeni pe banii lui sa se urce ...Poate sa se urce in RATC .sau sa i`a un taxi ..dar probabil si acolo aveti de comentat .. Cum o da nu e bn pentrru voi ...DA` ce plm vreti ma ?...avioane?... Lux....pentru 2 lei ...las`o dreq ! Nu`ti place , nu te urci ! Mai simplu ce vrei ?.. Ia`o pe jos !

Răspuns la: DEGEABA VORBIM AICI CA AUTORITATILE SUSTIN ACESTE JEGURI DE MICROBUZE
Adăugat de : cristi, 1 august 2013
nu sunt bune ...sunt ca o conserva unde oamenii merg clai peste gramada adica inghseuiti si jos pe scaune si in picioare...apoi sunt imputite huse...
11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4147 secunde