Mihai Fifor și-a dat demisia înainte de ședința CEx PSD

317
Mihai Fifor și-a dat demisia înainte de ședința CEx PSD - fiforz1ub82ym3x1000x600-1542619430.jpg

Articole recomandate

Mihai Fifor a anunțat luni dimineață că a demisionat de la Ministerul Apărării. El a spus că a făcut o analiză a situației politice și că va merge la partid "pentru a mă implica foarte serios" în activitatea politică. Fifor a refuzat să spună dacă a semnat scrisoarea anti-Dragnea. Potrivit surselor din PSD, favorit pentru înlocuirea lui Fifor ar fi Dorel Căprar, șeful comisiei pentru Apărare din Camera Deputaților.

Ministrul demisionar al Apărării a mai spus că le-a transmis deja demisia premierului Viorica Dăncilă și șefului PSD, Liviu Dragnea.

"Înainte de toate, vreau să spun că am prezentat și colegilor mei, doamnei prim-ministru, domnului președinte Dragnea, mulțumiri pentru susținere și pentru încrederea pe care mi-au acordat-o în două rânduri: odată ca ministru al Economiei și odată ca ministru al Apărării Naționale. Am încercat să fac un mandat cât se poate de bun și sper că n-am înșelat încrederea nimănui. Pe de altă parte, am făcut o analiză foarte serioasă. Am văzut ce s-a întâmplat în ultimele luni și am considerat ca pot să merg în echipă la partid, să încercăm să pregătim cei doi ani foarte grei care urmează. Cred că e nevoie să întărim echipa și să putem să pregătim proiectele acestea extraordinar de importante. Prin urmare, am rugat-o și pe doamna prim ministru și pe domnul președinte Dragnea să fie de acord să-mi depun mandatul și să pot să merg la partid să mă implic foarte serios", a declarat Fifor la Parlament, înaintea Comitetului Executiv Național al PSD, potrivit Agerpres.

Demisia lui Fifor vine pe fondul zvonurilor privind remanierea sa la Comitetul Executiv al PSD de azi, dat fiind că numele său a apărut acum o lună pe lista presupușilor semnatari ai scrisorii anti-Dragnea.

Fifor a devenit ministru al Apărării în septembrie 2017, în guvernul Tudose, când i-a luat locul lui Adrian Țuțuianu. Fifor a avut o relație apropiată de partenerii strategici din SUA.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.8496 secunde