Mii de pompieri au intervenit în zeci de localităţi pentru înlăturarea efectelor generate de ninsori şi viscol

198
Mii de pompieri au intervenit în zeci de localităţi pentru înlăturarea efectelor generate de ninsori şi viscol - 61935290-1674898306.jpg
Peste 3.000 de pompieri au intervenit, în ultimele 24 de ore, în 25 localităţi din 12 judeţe pentru limitarea şi înlăturarea efectelor generate de fenomenele prognozate pentru această perioadă, a informat, sâmbătă, Inspectoratul general pentru Situaţii de Urgenţă  scrie Agerpres. 


Potrivit unui comunicat transmis de IGSU, misiunile s-au desfăşurat atât în cursul zilei de vineri, cât şi pe timpul nopţii, în judeţele Argeş, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Hunedoara, Ilfov, Prahova, Suceava, Vâlcea, Vrancea şi în municipiul Bucureşti.


"Pompierii au acţionat pentru deblocarea mai multor autovehicule rămase în zăpadă, pentru evacuarea apei din un subsol şi o curte, precum şi pentru degajarea a patru elemente de construcţie de la patru imobile, 68 copaci şi patru stâlpi de electricitate, fiind avariate 42 autoturisme", precizează sursa citată.


IGSU arată că în judeţele Buzău şi Vrancea, unde au fost înregistrate "efecte considerabile", a fost ridicată capacitatea operaţională, astfel că personalul de serviciu a fost suplimentat cu cel aflat în turele libere. Totodată, în sprijinul echipajelor operative din aceste două judeţe au fost dislocate forţe şi mijloace din judeţele Galaţi, Brăila, Bacău, Prahova şi USISU.


Pentru acoperirea în cele mai bune condiţii a solicitărilor venite din partea autorităţilor şi a cetăţenilor din aceste două judeţe, alte şase judeţe (CL, IL, BR, VS, CV, BC) au fost prealertate, astfel încât la nevoie, echipaje de salvatori, cu tehnică aflată în dotare să se deplaseze în sprijinul acestora, menţionează Inspectoratul.
Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7717 secunde