Miliardarul Dan Adamescu a părăsit închisoarea. VA FI OPERAT

274
Miliardarul Dan Adamescu a părăsit închisoarea. VA FI OPERAT - danadamescu-1474108522.jpg

Articole recomandate

Miliardarul Dan Adamescu a părăsit închisoarea. Nu pentru a fi eliberat, ci pentru că, potrivit unor surse citate de Realitatea TV, este internat într-un spital din afara sistemului penitenciar. Asta pentru ca starea să de sănătate s-ar fi agravat după încarcerarea de la finalul lunii mai. Adamescu a primit patru ani și patru luni de închisoare pentru mituirea unor judecători.

Pe 14 septembrie, Dan Adamescu a solicitat ÎCCJ anularea condamnării. Omul de afaceri invocă probleme grave de sănătate. Potrivit unor surse, după încarcerarea lui Dan Adamescu, starea acestuia de sănătate s-a agravat.

În ultima perioadă, Adamescu ar fi fost internat la mai multe spitale din sistemul penitenciar, dar și într-unul public.

De asemenea, acesta ar fi solicitat să fie operat în străinătate, însă Administrația Națională a Penitenciarelor a precizat, la solicitarea Realitatea TV, că nu a primit nicio cerere în acest sens de la Dan Adamescu.

Dan Adamescu a fost condamnat definitiv la 4 ani și 4 luni de închisoare pentru că a mituit mai mulți judecători. Acesta a fost încarcerat, în data de 27 mai, la Penitenciarul Rahova. În dosarul său, au fost trimiși în spatele gratiilor și magistrații care au luat mită pentru a da soluții favorabile în dosare de insolvență.

În același dosar, omul de afaceri Iosif Armaș, fost deputat PSD, a fost condamnat la 1 an și 4 luni închisoare cu suspendare.

Mircea Moldovan, unul dintre judecătorii mituiți de omul de afaceri Dan Adamescu, a primit pedeapsa cea mai grea din dosar, respectiv 12 ani și 2 luni închisoare, cu mult mai puțin decât cei 22 de ani închisoare dați de Curtea de Apel București.

Condamnați au fost și alți trei foști judecători de la Tribunalul București: Ion Stanciu — 3 ani și 4 luni închisoare cu executare; Elena Rovența — 4 ani și 6 luni închisoare cu executare; Ciprian Sorin Viziru — 4 ani și 6 luni închisoare cu executare.

În iunie 2014, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe oamenii de afaceri Dan Adamescu și Iosif Armaș, aceștia fiind acuzați că au dat mită unor judecători de la Tribunalul București pentru a obține soluții favorabile în instanță pentru firme ale lor aflate în insolvență.

Potrivit DNA, cei patru judecători au pretins și primit sume de bani sau bunuri în scopul de a îndeplini sau a întârzia un act privitor la îndatoririle de serviciu în legătură cu contestațiile la tabelul preliminar al creanțelor, desemnării preferențiale a unor administratori judiciari, atribuirii preferențiale a unor dosare de insolvență, pentru a-și exercita influența pe lângă alți magistrați de la diverse instanțe din București sau din țară, utilizând informații deținute prin prisma atribuțiilor de judecător, scrie realitatea.net



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9944 secunde