Militari români, americani și britanici vor fi detașați în nord-estul Poloniei

1288
Militari români, americani și britanici vor fi detașați în nord-estul Poloniei - aug1506565296127-1490028766.jpg

Articole recomandate

Un batalion de peste 1.100 de militari, sub comandament american, va fi desfășurat în Polonia de la începutul lunii aprilie, a anunțat luni un înalt ofițer american, în contextul în care Alianța Nord-Atlantică creează o nouă forță ca răspuns la anexarea Crimeii de către Rusia, în 2014, transmite Reuters.


Peste 900 de militari americani, circa 150 de infanteriști britanici și 120 de soldați români vor face parte din batalionul din nord-estul Poloniei, a cărei formare a fost decisă la Summitul NATO de la Varșovia, din iulie anul trecut, alături de alte trei batalioane în țările baltice.


"Aceasta este o misiune, nu un ciclu de antrenamente. Obiectivul este de a descuraja agresiunea în țările baltice și Polonia. Suntem deplin pregătiți pentru a fi letali", a explicat locotenent-colonelul american Steven Gventer, care conduce această misiune.


Marea Britanie, Canada și Germania conduc celelalte trei batalioane, din Estonia, Letonia și Lituania, care urmează să devină operaționale în luna iunie. Ele vor beneficia de sprijinul unor state aliate, printre care Franța. În total, circa 4.000 de militari NATO, susținuți de tancuri, alte vehicule blindate, avioane și echipamente de informații de înaltă tehnologie, vor monitoriza și asigura apărarea în cazul oricărei potențiale incursiuni ruse.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3265 secunde