Militari români și americani au participat la un exercițiu demonstrativ în Portul Agigea

440

Articole recomandate

Militarii români și americani care participă la exercițiul multinațional "Jackal Stone 08" au organizat, vineri, o aplicație demonstrativă în portul Agigea, unde au fost invitați oficiali militari și civili din cele șapte țări implicate în exercițiu.
Potrivit unui scenariu, trupele speciale ale armatei române și SRI s-au antrenat cu militari americani pentru eliberarea unor ostatici ținuți de un grup de teroriști la bordul unei nave militare. Pentru salvarea lor, a fost nevoie intervenția poliției de frontieră, a lunetiștilor, forțelor terestre, aeriene, scafandri de luptă și comunicații speciale.
Potrivit lt.col. Florin Jipa, peste 1.300 de militari din șapte țări și trei nave militare participă, în perioada 16-24 septembrie, la exercițiul "Jackal Stone 08", care se desfășoară pe teritoriul României, Ucrainei, Ungariei și în zona Mării Negre. Din România participă 400 de militari, ceilalți fiind din Letonia, Lituania, Suedia, SUA, Ucraina și Ungaria, în timp ce navele militare sunt din România, SUA și Ucraina.
Scenariul exercițiului a fost stabilit încă din anul 2007. Exercițiul este coordonat de o grupare de forțe întrunite, de la baza militară Mihail Kogălniceanu, de unde sunt coordonate acțiunile forțelor participante.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6048 secunde