Ministrul Apărării Naționale, în vizită pe stadionul "Portul"

"Militarii fac toate eforturile pentru a sprijini spitalele din Dobrogea"

644

Articole de la același autor

Pe stadionul "Portul" din municipiul Constanța se lucrează la foc continuu pentru instalarea Spitalului Militar Modular. Sau, mai precis, a Sistemului Medical Modular de Izolare și Tratament, cum este titulatura oficială.

Sâmbătă, 4 aprilie, ministrul Apărării Naționale, generalul Nicolae Ionel Ciucă, a venit la Constanța, pentru a discuta cu personalul care coordonează activitatea și pentru a vedea cum se desfășoară lucrările.

"Am discutat cu personalul despre modul în care decurg lucrările, dar și despre problemele întâmpinate și modalitățile prin care pot să îi sprijin. Instalarea facilității se desfășoară conform planificării, urmând să fie finalizată partea administrativ logistică și apoi, în scurt timp, să fie finalizat și procesul de operaționalizare medicală. Vreau să mulțumesc întregului personal angrenat în realizarea acestei facilități medicale. Este în continuare nevoie de efort susținut și de implicare.



Personalul medical al MApN face toate eforturile pentru a sprijini medicii și personalul auxiliar din Constanța, pentru sprijinirea spitalelor din Dobrogea, în cazul unui număr mare de infectați cu noul tip de coronavirus", a afirmat generalul Nicolae Ionel Ciucă.


XXX

Reamintim că facilitatea medicală de pe stadionul "Portul" va avea 155 de paturi, dintre care 55 în secția de tratament - unde vor fi oferite îngrijiri medicale, în caz de nevoie, cazurilor ușoare și moderate - iar 100 în zona de carantinare. De asemenea, în secția de tratament vor fi șase paturi dotate cu aparatură de terapie intensivă, pentru cazurile care se vor agrava, pentru a putea fi tratate corespunzător până vor fi preluate pentru transport într-unul din spitalele desemnate să primească pacienții cu Covid-19.



"Este foarte important să înțelegem cu toții că este un efort comun și vreau să mulțumesc, și pe această cale, autorităților centrale și locale pentru sprijinul acordat", a mai precizat generalul Ciucă, ministrul Apărării Naționale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.568 secunde