Ministrul Apărării: "Obiectivul principal rămâne apărarea antirachetă"

73

Articole de la același autor

Reuniunea Miniștrilor Apărării din statele membre NATO a debutat, la Bruxelles, cu mesajul Secretarului General al NATO, referitor la recentele dezvoltări și priorități din domeniul politicilor de planificare ale Alianței. Cu această ocazie, în cadrul reuniunii privind capabilitățile, ministrul român al apărării naționale, Mircea Dușa, a afirmat că pentru România, obiectivul principal în domeniul Apărării antirachetă rămâne continuarea implementării unei ca-pabilități NATO credibile și menținerea sincronizării între ritmul acesteia și implementarea sistemului antirachetă american.

În ceea ce privește apărarea cibernetică, ministrul Dușa a reiterat importanța investițiilor naționale în domeniu, precum și a asigurării sprijinului NATO pentru statele membre, în conformitate cu principiul solidarității aliate.

"Menținerea interoperabilității și nivelului de pregătire a forțelor noastre constituie un imperativ", a subliniat ministrul Mircea Dușa în dezbaterile aliate. De aceea, Inițiativa Connected Forces devine elementul cheie al dimensiunii politico-militare a Alianței, după procesul de retragere din Afganistan.

Oficialii au luat în discuție și pregătirea Summit-ului din 2014. În acest sens, ministrul român al Apărării a declarat faptul că unul dintre elementele ce trebuie regăsite pe agendă ar trebui să fie un pachet consolidat destinat implementării inițiativelor specifice (Smart Defence, Connected Forces Initiative) care să garanteze succesul Alianței post 2014. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3759 secunde