Minor acuzat de violarea unui băiețel de șapte ani, lăsat în libertate de magistrați

334

Articole de la același autor

Magistrații de la Tribunalul Constanța au respins propunerea de arestare preventivă formulată de procurorii constănțeni împotriva lui Toni Cristian N., de 16 ani și jumătate, elev în clasa a XI-a la Liceul Industrial nr. 1, din Medgidia, care este acuzat de comiterea infracțiunii de viol.
Pe numele său a fost depusă o sesizare la Poliție încă din data de 8 iunie 2010, prin care familia unui minor de șapte ani îl acuza pe Nistor că l-ar fi supus pe copil la perversiuni sexuale. Totul s-ar fi petrecut ziua-n amiaza mare, pe un teren de fotbal din localitatea Tortomanu.
Cercetările au fost demarate, dar anchetatorii nu au avut, la acel moment, vreo inițiativă de a impune o măsură preventivă împotriva băiatului acuzat. După mai bine de două luni, după ce i-au luat lui Nistor o declarație, procurorii au schimbat încadrarea juridică din perversiuni și corupție sexuală în viol și au propus ares-tarea preventivă a acestuia.
În fața magistraților de la Tribu-nalul Constanța, Toni Cristian N. a recunoscut fapta și a spus că îi pare rău pentru ce a făcut, doar că partea vătămată fusese de acord să fie supusă la perversiuni sexuale și de alt băiat, astfel că
i-a cerut și el același lucru.
Judecătorii constănțeni au constatat că nu sunt îndeplinite condițiile privind pericolul concret pentru ordinea publică, dat fiind faptul că infracțiunea a fost comisă în urmă cu mai bine de două luni și nu s-a solicitat, în toată această perioadă de timp, arestarea preventivă a minorului incriminat.
Decizia a fost atacată cu recurs, care urmează să se judece de judecătorii de la Curtea de Apel Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9119 secunde