Mircea Băsescu, trimis în judecată pentru trafic de influență

243
1
Mircea Băsescu, trimis în judecată pentru trafic de influență - 646x404-1405375333.jpg

Articole de la același autor

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție i-au trimis în judecată pe Mircea Băsescu, pentru trafic de influență și pe Marian Adrian Căpățână, pentru complicitate la trafic de influență.

Potrivit rechizitoriului, procurorii DNA au reținut faptul că Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial i-a dat nu mai puțin de 250.000 euro lui Mircea Băsescu, prin intermediul lui Marian Căpățână, în schimbul promisiunii că acesta din urmă va interveni pe lângă magistrații care se ocupă de dosar. Mircea Băsescu a lăsat să creadă că are influență asupra judecătorilor și va obține o soluție favorabilă pentru Sandu Anghel: fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea lui în libertate.

Ulterior, pentru că Bercea Mondial nu a fost pus în libertate, Florin Anghel i-a dat 350.000 euro lui Marian Căpățână, în același scop.

După pronunțarea hotărârii de condamnare din data de 22 februarie 2012, având în vedere că durata pedepselor cu închisoarea erau mult mai mari decât cele promise de Mircea Băsescu, Florin Anghel și familia sa i-au cerut inculpatului restituirea banilor.

Astfel, patru zile mai târziu, Mircea Băsescu le-a restituit nu mai puțin de 280.000 dolari. Ulterior, și Marian Căpățână le-a restituit diverse sume de bani.

Totuși, potrivit procurorilor, cei doi inculpați au continuat să promită familiei Anghel faptul că vor continua demersurile pentru care au primit banii, respectiv folosirea influenței pentru obținerea unei hotărâri favorabile, inclusiv prin strămutarea dosarului de la Curtea de Apel Craiova. Cererea de strămutare a fost, însă, respinsă.

Asupra bunurilor imobile aflate în proprietatea lui Mircea Băsescu și Marian Căpățână a fost instituită măsura asiguratorie a sechestrului. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanța. 

Comentează știrea

!!!
15 iulie 2014
Ce jeg uman !

Bai , urati oameni in familia asta fizic si moral ...!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5467 secunde