Misiune în Marea Ionică pentru o navă hidrografică: în căutarea minelor!

198
Misiune în Marea Ionică pentru o navă hidrografică: în căutarea minelor! - navamareionicasursafortelenavale-1593614203.jpg

Articole de la același autor

Nava militară "Căpitan-comandor Alexandru Cătuneanu" s-a întors marți, 30 iunie, din Golful Patras, Marea Ionică, unde a participat la Exercițiul multinațional de luptă contra minelor "Ariadne 20", organizat de Forțele Navale Elene. Misiunea a avut drept scop consolidarea cooperării și creșterii interoperabilității cu structuri NATO specializate în domeniul luptei contra minelor din Bulgaria, Grecia, Italia, Spania și Turcia.

Nava maritimă a parcurs peste 1300 de mile marine și a înregistrat 184 de ore de marș, timp în care a participat la exerciții care au reunit forțe navale și aeriene, a asigurat suportul informațional integrat și cercetarea hidrografică subacvatică, necesare pentru lupta contra minelor. De asemenea, în timpul marșului spre portul grecesc Patras, nava "Căpitan-comandor Alexandru Cătuneanu" a înregistrat o premieră pentru Direcția Hidrografică Maritimă, prin tranzitarea pentru prima dată a Canalului Corint.

Pe timpul exercițiilor militare desfășurate în ariile desemnate, au fost descoperite șapte contacte submerse, printre care și o mină de exercițiu de tip MK55, confirmată cu AUV "Remus", ce aparține scafandrilor de luptă EOD. Mina a fost recuperată, adusă la bordul navei și predată partenerilor eleni în portul Patras.

Nava, comandată de locotenent-comandorul Laurențiu Toma și cu 52 marinari la bord, a fost întâmpinată la sosirea în portul Constanța de Șeful Resurselor din Statul Major al Forțelor Navale, contraamiralul de flotilă Cristian Lișman, care a transmis echipajului felicitări și mesajul de bun-venit acasă din partea conducerii Forțelor Navale.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4463 secunde