Misiune umanitară a Forțelor Aeriene Române

145
Misiune umanitară a Forțelor Aeriene Române - bodyc27jmultimissiontransportnew-1547987766.jpg
O aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a efectuat, în dimineața zilei de duminică, 20 ianuarie, o misiune umanitară pe ruta Otopeni - Cluj-Napoca - Otopeni, pentru transportul, în regim de urgență, a unui pacient internat cu arsuri de căi respiratorii grave, la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Cluj-Napoca.


Misiunea s-a efectuat ca urmare a aprobării ministrului apărării naționale, Gabriel Leș, la solicitarea secretarului de stat și șef al Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.


Pacientul - care a fost însoțit de mama sa și a primit îngrijiri medicale, în timpul zborului, de la o echipă medicală din cadrul Ministerului Apărării Naționale și SMURD București - a fost internat la Spitalul Clnic de Urgență "Bagdasar-Arseni" din București.


Aeronava, care a decolat din Baza 90 Transport Aerian duminică dimineață, la ora 3.45, și s-a întors în București, cu pacientul, la ora 6.17, a fost operată de către un echipaj format din comandorul Emil Tecuceanu, locotenent-comandorul Daniel Motoroiu și maiștrii militari Gabriel Stancu și Mihai Avram, iar echipa medicală a fost formată din locotenet-colonelul Dragoș Tudose - medic, sergentul major Georgel Grigore - asistent medical, dr. Raluca Andreea Moldoveanu - medic și Marian Drăghici - asistent.


Top articole din Eveniment

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5644 secunde