La sfârșitul lunii februarie,

Misiunea CE ar putea finaliza un raport interimar privind angajamentele României asumate în justiție

199
Misiunea CE ar putea finaliza un raport interimar privind angajamentele României asumate în justiție - cdf2339dc574b6fff87967f898785c8b.jpg
Concluziile misiunii de evaluare ce se desfășoară, în aceste zile, în țara noastră vor sta la baza raportului interimar al Comisiei Europene, care va fi dat publicității, cel mai probabil, la sfârșitul lunii februarie, susține Ministerul Justiției într-un comunicat remis, ieri, NewsIn.
În comunicat, se arată că ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, s-a întâlnit, ieri, cu experții Comisiei Europene, sosiți la București în cadrul misiunii de evaluare a angajamentelor asumate în cadrul mecanismului de cooperare și verificare. 
Misiunea experților Comisiei Europene cuprinde întâlniri și cu reprezentanți ai fiecărei instituții responsabile de îndeplinirea angajamentelor prevăzute de mecanism, respectiv Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), Ministerul Public (MP), Direcția Națională Anticorupție (DNA), Ministerul Administrației și Internelor (MAI), Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) și Agenția Națională de Integritate (ANI).
Miniștrii de externe ai UE, reuniți la Bruxelles, au hotărât, în septembrie 2009, în baza Raportului pe justiție publicat de CE în iulie, ca Mecanismul de Cooperare și Verificare pentru România și Bulgaria să fie continuat, cerând României "un amplu consens politic" pentru a permite justiției să funcționeze eficient.
Reuniunea miniștrilor de externe ai UE, denumită Consiliul pentru Afaceri Generale și Relații Externe, a avut ca punct esențial de discuție pe agenda miniștrilor raporturile pe justiție privind România și Bulgaria și adoptarea concluziilor privind Mecanismul de Cooperare și Verificare.
Miniștrii de externe ai UE au reamintit că Mecanismul de Cooperare și Verificare a intrat în cel de al treilea an de aplicare, notând că "este un instrument adecvat care va rămâne în funcțiune depinzând de rezultatele așteptate în acest cadru. În acest context, Consiliul reamintește că Mecanismul monitorizează eforturile României și Bulgariei de a implementa deplin politicile UE. Consiliul va continua să acorde o atenție specială evoluțiilor din această zonă".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7723 secunde