Misiuni îndeplinite! Sute de intervenții ale echipajelor de prim ajutor, la Constanța

161
Misiuni îndeplinite! Sute de intervenții ale echipajelor de prim ajutor, la Constanța - accidentgeneralpompierismurd112-1657640131.jpg

Articole de la același autor

Echipajele de prim ajutor ce încadrează cele opt puncte de prim ajutor amplasate pe plajele de pe litoral efecutează patrule în zona de responsabilitate, asigurându-se că nu vor avea loc evenimente neplăcute: 


„Bună ziua, suntem echipajul SMURD de la ISU Constanța. Vă reținem atenția pentru câteva momente să vă informăm că avem un punct de prim ajutor la intrarea pe plajă, dacă ați observat. În cazul în care sunt probleme medicale, apelați cu încredere la noi. Dacă există persoane aflate în dificultate, iar timpul de deplasare până la noi este prea mare, apelați imediat numărul unic de urgență 112. Noi vom fi anunțați prin stație“. 


Pentru creșterea gradului de siguranță a turiștilor care își petrec vacanța pe litoral, în zonele cu afluență mare de persoane din județul Constanța, au fost operaționalizate, începând cu data de 30 iunie a acestui an, 25 puncte de lucru temporare, repartizate după cum urmează:


11 puncte de stingere a incendiilor, în localitățile Urluia/Adamclisi, Crucea, Băneasa, Valea Dacilor, Ovidiu, Valu lui Traian, Stațiunea Mamaia, Eforie Nord, Techirghiol, Costinești, Vama Veche; acestea sunt încadrate fiecare cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă;
8 puncte de prim ajutor, în localitățile Corbu, Mamaia Nord /Năvodari, Mamaia, Eforie Nord, Techirghiol, Costineşti, Saturn-Venus și Vama Veche; acestea sunt dotate cu corturi, ambulanțe și șenilate; 


6 puncte de salvare acvatică, în Portul Turistic Tomis, Lacul Siutghiol (Ovidiu și Baza UMC), Portul Belona (Eforie Nord), Lacul Techirghiol și Portul turistic Mangalia; acestea sunt încadrate fiecare cu o ambarcațiune. 


În ultimele 24 de ore, echipajele ce deservesc punctele temporare de lucru au intervenit în 32 situații de urgență. Cele mai multe solicitări – 27 la număr – au fost pentru acordarea primului ajutor și a asistenței medicale de urgență, 14 persoane fiind, ulterior, transportate la Unitatea de Primiri Urgențe.
 
Începând cu data de 30 iunie și până astăzi, 12 iulie 2022, echipajele ce deservesc punctele temporare de lucru au executat 416 misiuni. Pompierii militari din punctele de prim ajutor de pe plajă au acordat primul ajutor și asistență medicală de urgență unui număr de 346 persoane, 185 dintre acestea fiind transportate, ulterior, la Unitatea de Primiri Urgențe. 


Alte trei intervenții au fost pentru căutare/salvare persoane din mediul acvatic, iar pompierii militari din cele 11 puncte de stingere au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea a 42 incendii.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6762 secunde