Mita electorală de la Mihail Kogălniceanu, tranșată de judecătorii constănțeni

819
5
Ieri, magistrații de la Tribunalul Constanța au judecat recursul declarat atât de procurori, cât și de inculpați împotriva deciziei Judecătoriei Constanța prin care s-a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 20 de zile a trei persoane acuzate de mită electorală la Mihail Kogălniceanu.
Liviu Ghiorțu, Daniel Bîrcu și Ștefan Laurențiu Caracostea le-au declarat magistraților că nu au dat bani ori alte bunuri materiale la nimeni și că totul este o înscenare.
De precizat că, ieri, s-a prezentat polițiștilor și a fost băgat și el după gratii în baza mandatului de arestare emis pe numele său în lipsă și Ștefan Laurențiu Caracostea. El a făcut dovada în fața judecătorilor că s-a aflat, în perioada 30 mai - 6 iunie, în județul Bacău, și că nu s-ar fi sustras urmăririi penale.
"Nu am dat bani la nimeni. Am făcut campanie electorală pentru un anumit partid politic, dar acuzațiile aduse, cum că am oferit bani sau bunuri, nu sunt reale. În afară de faptul că am fost să vorbesc cu anumite persoane, pentru a face campanie în favoarea unui anumit candidat, nimic nu e adevărat", a spus Daniel Bîrcu.
Ștefan Laurențiu Caracostea a spus: "Până pe data de 30 mai am fost în Mihail Kogălniceanu, dar nu am fost implicat în campanie. De la acea dată am fost plecat din localitate în zona Bacău. Acuzațiile martorilor consider că sunt o înscenare, din cauza comandantului Poliției din localitate, care are o relație tensionată cu tatăl meu, Gheorghe Caracostea".
Avocații au susținut că nu există vreo probă care să demonstreze că cei trei ar fi vinovați de comiterea faptei respective și că inculpaților le-ar fi fost încălcat în mod grav dreptul la apărare.
"Miza acestui dosar nu este decât una de natură politică", a susținut avocatul Laura Diaconu. De asemenea, apărătorul Adrian Petrescu a spus că Ministerul Public ar fi picat într-o capcană și "a călcat în picioare cu bocancii dreptul la apărare. Nu am asistat decât la un simulacru de urmărire penală", a completat acesta.
Magistrații de la Tribunal au analizat dosarul și au hotărât ca doar unul dintre acuzați să rămână după gratii pentru o perioadă de 20 de zile, respectiv Liviu Ghiorțu, pe când în cazul celorlalți doi acuzați s-a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu obligarea de a nu părăsi localitatea de domiciliu.

Comentează știrea

vasile
13 iunie 2012
mita

sigur ca nu au dat spaga!! si mamele lor erau virgine cand au nascut ! nu este un secret, in spatele voturilor, de fapt se ascund banii, ff multi bani !! le recomand ff calduros celor ce s-au bucurat la 3, 4, 5 sute lei, sa inchida ochii definitiv la evolutia in bine , acomunei...banii cheltuiti azi la votare trebuie sa se intoarca la cine trebuie, dl pufta de ex,.......euforia a trecut, sa-i ajute dzeu pe fostul primar muresan, om cu scoala pe bune, nu analfabet cu diploma la spiru, si pe fostul vice anton, un adevarat om, care se vede ca are ceva de neamt, in vene !!wtf romania, wake-up

satean
13 iunie 2012
nici usturoi n-au mancat...

D-na Belu n-ar fi castigat niciodata alegerile in Kogalniceanu daca actualul(inca) primar si-ar fi atras etnicii romani de partea sa.In schimb s-a compromis in ochii acestora sustinand aromanii si comunitatea turco-tatara crezand,cu aroganta, ca va castiga un nou mandat numai daca se va afisa ca fiind roman nascut in Ardeal.Pacat pentru atitudinea sa din ultimii patru ani,fiindca vor veni vremuri grele,alimentate de primarul recent ales(fara experienta si santajbil la comanda interlopilor,gen clanul Caratana) si care va trebui sa intoarca favorurile celor care au sustinut-o,mai mult sau mai putin legal.

Fonduri UE
13 iunie 2012
Fonduri UE

Acum e momentul: In 2012 Fondurile Europene NERAMBURSABILE se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul: fondurieuropenenerambursabile.ro

localnic
13 iunie 2012
rusine lui Muresan

Muresan a fost un mare pampalau!s-a lasat condus de escrocii enache care nu a avut bunul simt sa recunoasca afacerea ilegala PLUGARU si i-au pus-o in carca ,,ciobanului ,, .Daca el nu a fost in stare timp de 8 ani sa faca ceva pt.comuna, oamenii l-au taxat!Daca a lucrat mizerabil, asa cum e si caracterul lui,cu minciuni, mita si abuzand intradevar de politie care ar fi trebuit sa fie impartiala a pierdut! Ce cautau copiii politistilor nostri din comuna ca observatori de la Muri la alegerile de duminica???

matamare
19 iunie 2012
justitia se face pe branza si euroi

LASATI-NE DRAQ CU AVOCATII APARARII,NISTE FOMISTI CARE APARA SECATURI ARHICUNOSCUTE CU FARADELEGILE LOR LA FEL,,JUSTITIE IN CONSTANTA SE FACE PE BRANZA SI EUROI,,CE DRAQ SA NEM-AI AGITAM DEGEABA,EU DACA-I TRAG O PALMA UNUI INDIVID FAC PUSCARIE LA URGENTZAMHOTII SI BORFASII ASTIA DIN M,KOGALNICEANU FAC CHINDII LA CARCIUMA SI DOSARELE LOR SUNT ASCUNSE PRIN SERTARE..RUSINE .RUSINE,DESTEPTATI-VA JURISTI CA ATI DORMIT DESTUL PE BANII STATULUI,,

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4131 secunde