Moment istoric în relațiile România - SUA. Armata americană preia comanda bazei de la Deveselu

87
Moment istoric în relațiile România - SUA. Armata americană preia comanda bazei de la Deveselu - 20111108113569644rsz-1412857374.jpg

Articole de la același autor

Armata americană preia oficial, vineri, într-un eveniment istoric, comanda bazei militare de la Deveselu, care conține sistemul de apărare antirachetă, anunță publicația de specialitate Stars and Stripes, citată de Hotnews. Baza de la Deveselu este prima care va conține sistemul Aegis Ashore, o variantă mai sofisticată a sistemului de detectare radar instalat pe navele de război americane din 2004. 

Baza va deveni operațională până la sfârșitul anului 2015. Aici se vor afla câteva sute de militari americani, civili și angajați. Cea de-a doua bază, din Polonia, este programată să devină operațională până în 2018. Căpitanul William Garren va deveni primul comandant în baza de la Deveselu.

Baza din România va găzdui radarul Aegis SPY-1 și va conține 24 de interceptori Standard Missile-3. O construcție de patru etaje similară cu cele de pe navele de război va fi mutată în baza de la Deveselu de pe coasta de est a SUA, ca parte a construcției. Americanii au realizat primul test al sistemului Aegis Ashore pe 21 mai în Hawaii. 


Comandantul marinei din regiunea Europa, Africa, Asia de est, amiralul Jack Scorby scrie, într-o postare pe blog, că va lua parte la ceremonia de vineri, pe care o numește "unică" și "istorică". 


"Este o bază istorică având în vedere că ultima bază navală a fost înființată acum aproape 30 de ani în Washginton. Instalarea aici în Deveselu demonstrează importanța trimiterii de forțe americani în Europa, pentru a putea să ne sprijinim și să ne apărăm rapid aliații", spune amiralul. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 09 Octombrie 2014
Stire din Eveniment : Accident rutier în Constanța!
Pagina a fost generata in 1.3255 secunde