Monstrul de la Ghindărești a fost prins / Detalii șocante despre teribila crimă

5404
Monstrul de la Ghindărești a fost prins / Detalii șocante despre teribila crimă - simionivan3-1322080062.jpg

Articole de la același autor

După trei zile și trei nopți de anchetă, polițiștii și procurorii constănțeni au reușit să dea de urma criminalului de la Ghindărești,
care, după ce a omorât un călugăr, l-a decapitat.

Așa cum se bănuia, individul a fost în preajma anchetatorilor mai tot timpul; mai mult decât atât, el locuia la doar câțiva zeci de metri de locul în care a fost găsit cadavrul!
Bărbatul care a fost reținut după zeci de ore de anchetă se numește Simion Ivan, are 50 de ani, a fost căsătorit de două ori și este văduv din anul 2007. El a recunoscut comiterea crimei.
Procurorul Andrei Bodean, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, a povestit, ieri, într-o conferință de presă, ce s-a întâmplat în seara crimei.
"În ordine cronologică, pe la 9 - 9,30, în seara de 18 noiembrie, victima a venit la domiciliul inculpatului cu o sticlă de țuică, au băut împreună și țuică, și vin roșu din producția acestuia. Din câte zice el, la un moment dat, victima s-a dezbrăcat, - nu-și aduce aminte exact cât de mult s-a dezbrăcat -, și a început să-i facă avansuri,
să-i propună să întrețină raporturi sexuale. În condițiile acestea, s-a enervat, a pus mâna pe un ciocan aflat în încăpere, lângă sobă și la început i-a aplicat o lovitură în cap, din câte spune inculpatul. Victima a căzut pe spate, a fost târâtă afară, a fost scoasă în curtea din fața bucătăriei de vară, unde, cu un cuțit de bucătărie, i-a secționat capul.
Inculpatul a spus că a aplicat o singură lovitură, necropsia a arătat însă că au fost nenumărate lovituri în zona capului, feței, loviturile se suprapun, motiv pentru care este foarte dificil de stabilit numărul exact al lor. Sunt foarte, foarte multe", a declarat Bodean.
Dar ce s-a întâmplat după aceea? "În continuare, i-a legat mâinile și picioarele cu sfoară, pentru că, din câte spune incul-patul, sacul era prea larg pentru dimensiunile cadavrului. A legat sacul la gură cu sârmă, l-a urcat într-un cărucior și l-a transportat pe o distanță un pic mai mică de 50 de metri, de la locuința lui până în șanțul unde l-am găsit. Inculpatul a zis că nu avea niciun rost să se chinuie să-l transporte pe o distanță mai mare. Pe de altă parte, el nu este o persoană atât de puternică, ci destul de mărunțel și de slăbuț", a mai completat Bodean.
După comiterea crimei, Simion Ivan a ars atât cârpele cu care a făcut curat și a șters sângele, cât și gumarii purtați de victimă și crucea de lemn pe care o purta la gât.
Același anchetator spune că Ivan i-a tăiat capul de furie, după ce călugărul i-a propus să întrețină raporturi sexuale.
"A fost suspect tot satul"
Procurorul Zafer Sadâc, cel care a coordonat ancheta, a spus că, din cauza acestei crime oribile, tot satul a fost speriat!
"Neavând niciun indiciu referitor la identitatea autorului, a fost suspect tot satul. Cu sprijinul colegilor de la Poliție, au fost obținute in-formații prețioase despre persoanele predispuse la comiterea unor astfel de fapte violente în localitate, individul nostru fiind în cercul unor astfel de persoane. Probabil că el s-a uitat la noi când făceam cercetările la fața locului", a declarat Sadâc.
Șeful Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, comisar șef Valentin Burlacu, a spus, ieri, că găsirea autorului a fost rodul unei colaborări perfecte între IPJ și Parchetul Constanța, care a dat rezultatele scontate.
***
Ultima oră: Magistrații de la Tribunalul Constanța au emis, aseară, mandat de arestare pentru o perioadă de 29 de zile pe numele lui Simion Ivan.

"Îmi pare rău, foarte rău…"
Simion Ivan este acuzat de comiterea infracțiunilor de omor deosebit de grav și profanare de morminte. Pentru fapta comisă, el riscă o pedeapsă cuprinsă între 15 și 25 de ani de închisoare, dar și detenția pe viață.
Adus în fața judecătorilor, el a spus jurnaliștilor: "Îmi pare rău, foarte rău…".



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 21 Septembrie 2011
Stire din Eveniment : Foc de voie împotriva infractorilor
Pagina a fost generata in 0.5236 secunde