Muniție de pe vremea războiului, găsită de un agricultor la Târgușor

262
Muniție de pe vremea războiului, găsită de un agricultor la Târgușor - munitie-1472142561.jpg
În urmă cu două zile, pompierii militari ai ISU "Dobrogea" au fost solicitați prin 112 să intervină pentru asanarea teritoriului de muniția rămasă neexplodată, găsită în localitatea Târgușor din județul Constanța.


Echipajul pirotehnic a identificat un proiectil de artilerie calibrul 76 mm, din perioada conflictelor militare. Proiectilul a fost găsit chiar de către apelant, un localnic care efectua lucrări agricole mecanizate în zona respectivă. 


Muniția a fost ridicată, transportată și depozitată în condiții de siguranță de către specialiștii pirotehnicieni, urmând a fi distrusă la o dată ulterioară.


În scopul preîntâmpinării unor evenimente nedorite, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea" al județului Constanța atrag atenția cetățenilor că, în momentul descoperirii unor elemente de muniție neexplodată, aceștia trebuie să solicite ajutorul organelor abilitate, fără a le mișca din locul unde au fost găsite.


În ciuda stării avansate de coroziune, munițiile rămase neexplodate din timpul conflictelor militare pot fi încă active și, manevrate necores-punzător, pot provoca adevărate tragedii. Persoanele care găsesc elemente de muniție neexplodate au obligația de a apela numărul unic 112, de a anunța primăria din localitate sau cel mai apropiat post de poliție. Efectuarea acestui anunț nu implică cu nimic cetățeanul, însă neinformarea autorităților se sancționează potrivit legislației în vigoare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.455 secunde