Năstruț nu știa că Ciobanu se chinuia să-i recupereze salariile

349
Năstruț nu știa că Ciobanu se chinuia să-i recupereze salariile - acb750a8d55ac0f804fca52bf05c1ddb.jpg
Doi martori au mai fost audiați ieri în procesul în care Marius Ciobanu, fostul director adjunct al ITM Constanța, este judecat pentru trafic de influență.
Florina Vișan, purtător de cuvânt al ITM, a fost martor asistent în momentul efectuării flagrantului, de către procurorii DNA, în biroul lui Marius Ciobanu. Ea a povestit, ieri, în fața judecătorilor, că lui Ciobanu i s-a cerut să scoată ce are în buzunare, iar el a scos mai multe bancnote, în lei și euro. Ele au fost verificate și s-a constatat că pe unele scria "trafic de influență". Ciobanu a spus atunci procurorilor că banii erau de la un angajator, pentru un angajat.
Lică Năstruț, al doilea martor audiat ieri, a povestit că el a făcut plângere la ITM pentru că nu-și primise banii de la angajator. Printre altele, în timpul discuțiilor telefonice purtate cu Ciobanu, Năstruț a spus că acesta nu a menționat vreodată că ar intenționa să recupereze de la Diaconu salariile neprimite de el de la angajator.
Procurorii Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța au dispus, la finele anului trecut, trimiterea în judecată a lui Marius Ciobanu, fostul director coordonator adjunct în domeniul securității și sănătății în muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Constanța, în stare de arest preventiv, el fiind acuzat de comiterea infracțiunii de trafic de influență.
Potrivit procurorilor DNA Constanța, Marius Ciobanu, în calitatea pe care o avea, la data de 8 octombrie 2009, a pretins foloase materiale (neprecizate), iar la data de 13 octombrie 2009 a primit suma de 2.500 de lei de la denunțătorul Dorin Diaconu. El a promis în schimb că va interveni, în sensul de a influența inspectorii de muncă la care va fi repartizată spre soluționare sesizarea adresată instituției menționate de Lică Năstruț, fost angajat al SC "Astor International" SRL Constanța, reprezentată de denunțător, în calitate de asociat unic și administrator. Ciobanu ar fi dat de înțeles că măsurile ce ar putea fi luate în legătură cu încălcarea raporturilor de muncă de către angajatorul reclamat ar fi favorabile acestuia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0234 secunde