NATO, zboruri de recunoaștere deasupra României

224
NATO, zboruri de recunoaștere deasupra României - natozboruriderecunoastere-1394554962.jpg

Articole de la același autor

NATO va trimite avioane de recunoaștere deasupra României și Poloniei, pentru a monitoriza criza din Ucraina. Aceste zboruri vor permite NATO să-și consolideze capacitatea de monitorizare a situației din Ucraina și se vor desfășura exclusiv deasupra teritoriilor statelor membre NATO. 


Avioanele AWACS (Airborne Warning and Control System) sunt dotate cu echipamente electronice avansate de producție americană și permit supravegherea spațiului aerian pe o rază superioară radarelor amplasate la sol. 


Informația a fost confirmată și de Biroul de Presă al Ministerului Apărării Naționale: "O aeronavă E-3A AWACS a NATO a efectuat, marți, un zbor în spațiul aerian al României, pe rutele și în zonele prestabilite, conform aprobării Consiliului Nord- Atlantic. Zborul face parte dintr-un exercițiu planificat ce se execută periodic, al cărui scop este antrenarea forțelor și a mijloacelor de poliție aeriană. Aeronavele AWACS operează în cadrul Componentei de aeronave E-3A - parte a Forței NATO de Avertizare Timpurie, a cărei misiune de bază este asigurarea supravegherii aeriene, comenzii, controlului și comunicațiilor pe timpul operațiilor desfășurate în spațiul aerian al NATO. Aeronavele operează la înălțimi de peste 9.000 m, cu o rază de descoperire a radarului de 31.000 km pătrați, și pot detecta ținte ce evoluează la înălțimi mici, în limita a 400 km, și la înălțimi medii, în limita a 520 km".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 08 Martie 2014
Stire din Actual : Manifestație prorusă la Donețk
Pagina a fost generata in 2.0637 secunde