De dragul întăririi relațiilor diplomatice dintre România și Japonia

Navele militare japoneze au ajuns pentru prima oară în Marea Neagră

528
Navele militare japoneze au ajuns pentru prima oară în Marea Neagră - acc51fbcbcb7e218430df58a98d4a181.jpg
Trei nave școală aparținând Forțelor Navale de Autoapărare din Japonia au sosit, vineri dimineață, în portul Constanța, cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la reluarea relațiilor diplomatice dintre Țara Soarelui Răsare și România. La bordul vaselor japoneze: navele școală "Kashima" și "Shimayuki" și escortorul "Yuugiri", se află un echipaj de aproximativ 170 de persoane, absolvenți ai școlii militare de marină.
Ambasadorul Japoniei în România, Yoshinobu Higashi, a declarat că vizita se înscrie în calendarul evenimentelor dedicate împlinirii a 50 de ani de la reluarea relațiilor diplomatice dintre cele două țări, precizând că este pentru prima oară când o navă militară japoneză ajunge în Marea Neagră. "Ne-am gândit să întărim relațiile dintre cele două țări organizând tot felul de evenimente. Unul dintre momente este și sosirea celor trei nave ale Forțelor Navale de Autoapărare japoneze. Navele școală vor sta până luni în România, după care vor pleca în Grecia. Este pentru prima oară când pe Marea Neagră a fost arborat steagul Japoniei", a declarat Yoshi-nobu Higashi.

Marș de instrucție de cinci luni
Cele trei nave au plecat din Japonia pe 16 aprilie și se vor întoarce pe 8 septembrie, fiind într-un marș de instrucție de cinci luni. În timpul celor patru zile pe care le vor petrece în Constanța, comandantul navelor, contraamiralului Masao Kawamura, va avea întâlniri cu autoritățile locale. De asemenea, sunt prevăzute vizite la Academia Navală "Mircea cel Bătrân", Șantierul Naval Constanța și la unele obiective turistice.
Sâmbătă, cele trei nave japoneze, acostate în dana de pasageri a portului Constanța, vor putea fi vizitate de populația civilă, iar începând cu ora 19.00, Fanfarele Militare ale Forțelor Navale din Japonia și România vor concerta pe faleza Cazinoului din Constanța
"Ne dorim foarte mult să luăm contact cu tradițiile și cultura românilor. Vrem ca această vizită să fie un prim pas în întărirea relațiilor dintre marina română și Forțele Navale de Autoapărare japoneze", a declarat comandantul navelor.
La bordul navelor se află un echipaj de 170 de persoane, care participă pentru prima dată la un marș de instrucție pe mare. Cei mai mulți au terminat anul trecut școala de aplicație a forțelor marine japoneze, iar acum sunt în primul lor voiaj de instrucție. Odată cu întoarcerea în Japonia, cadeții vor activa, pentru o perioadă de 30 de ani, în cadrul Forțelor Navale de Autoapărare japoneze.

Războiul admiterii
Potrivit contraamiralului Masao Kawamura, pentru a putea ajunge ofițer de marină, un tânăr trebuie să facă academia militară timp de patru ani, după care este nevoit să urmeze, timp de un an, școala de aplicație a forțelor navale. De asemenea, ambasadorul Yoshinobu Higashi a ținut să precizeze că în Japonia este foarte greu să intri la o facultate, examenul fiind unul foarte dificil. De aici derivă și garanția că pe băncile universităților se instruiesc oameni foarte bine pregătiți. "În Japonia există un sistem diferit. Este foarte greu să intri la o facultate, examenul este foarte dificil. Această admitere este atât de dură încât avem și o sintagmă pentru ea – «războiul admiterii». Faptul că au intrat înseamnă clar că sunt foarte bine pregătiți și au fost atent selecționați", spune ambasadorul Japoniei.
Cele trei nave vor sta în Constanța până luni, când vor ridica ancora cu direcția Grecia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1422 secunde