"Nea Geacă" a primit doi ani de închisoare cu executare

116
Nicolae Vasilescu, zis "Nea Geacă", fost înalt funcționar public la Camera Deputaților și actual deputat, trimis în judecată împreună cu Eugeniu Mija și Realini Lupșa, în anul 2012, de DNA Constanța, a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare, pentru trafic de influență, de către Înalta Curte. Mija a primit 2,6 ani, iar Lupșa doi ani, ambii cu executare.
Potrivit rechizitoriului prin care au fost trimiși în judecată, Eugeniu Mija, Realini Lupșa și Nicolae Vasilescu, în cursul lunii noiembrie 2011, au pretins de la patronul unor societăți comerciale suma de 2 milioane de lei, reprezentând 40% din valoarea totală a unor lucrări de construcții efectuate în anii 2008 și 2009 de firmele denunțătorului în beneficiul a cinci primării din județul Constanța. Procurorii spun că banii au fost pretinși sub pretextul intervenției sale pe lângă persoane cu funcții de decizie din cadrul Consiliului Județean Constanța și pe care să le determine să dispună achitarea către firmele afaceristului ce a făcut denunțul în acest dosar a datoriei primăriilor respective, în sumă totală de 5 milioane de lei. Suma de 2 milioane de lei urma a fi împărțită între cei trei inculpați după recuperarea efectivă și în tranșe a datoriilor respective, mai spuneau anchetatorii.
Eugeniu Mija a fost cel care i-a pretins denunțătorului suma de 20.000 de euro, pe care, ulterior, a redus-o la 15.000 de euro, pentru a interveni pe lângă șefii Consiliului Județean Constanța pentru a-i determina să deblocheze fondurile necesare achitării acelorași datorii către firmele denunțătorului. După aproape o lună, Mija a fost prins în flagrant primind cei 15.000 de euro, el fiind reținut, iar ulterior arestat pentru asta. În fața judecătorilor, el a negat că ar avea vreo legătură cu șefii de la Consiliul Județean Constanța, invocând faptul că, fiind în criză de bani, l-a mințit pe denunțător doar pentru a intra în posesia celor 15.000 de euro, dar că avea de gând să-i dea înapoi.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5426 secunde