Concurs "Negociatorul" Pătru din dosarul Bamburic, condamnat la 12 ani de închisoare pentru omor

422

Articole de la același autor

Magistrații de la Curtea de Apel Constanța au respins ca nefondate apelurile declarate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța și Florin Sebastian Pătru, împotriva deciziei Tribunalului Constanța prin care cel din urmă a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de omor. Decizia mai poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție Constanța.
Judecătorii de la Tribunal au decis, în luna decembrie 2009, ca, pe lângă condamnarea dispusă față de Pătru, în cazul complicelui minor al acestuia, Gheorghiță Sclipcea, de 16 ani, să se ia măsura educativă a internării într-un centru de reeducare, respectiv în Centrul de Reeducare Găești. Aceeași instanță a atras atenția acestui inculpat "că dacă în perioada liberării înainte de a deveni major, are o purtare necorespunzătoare, instanța poate dispune revocarea liberării, iar dacă în perioada internării într-un centru de reeducare ori a liberării înainte de a deveni major acesta săvârșește din nou o infracțiune pentru care se apreciază că este cazul să i se aplice pedeapsa închisorii, instanța revocă internarea". Sclipcea nu a atacat decizia Tribunalului.
Cele două persoane suspectate de uciderea cu sălbăticie a unui bărbat de 51 de ani, din Esechioi, au fost reținute și arestate la începutul lunii aprilie 2009. Pentru Florin Sebastian Pătru, de 30 de ani, născut în Caracal, instanța a dispus atunci aresta-rea pentru 29 de zile, în timp ce pentru Gheorghiță Sclipcea, de 16 ani, pentru 19 zile, ambii fiind cercetați pentru comiterea infracțiunii de omor.
Ca urmare a anchetei desfășurate de procurori, s-a stabilit că, la finele lunii martie 2009, Ion Ioniță ar fi băut împreună cu Pătru la locuința sa, precum și la locuința celui din urmă, fiind vecini. La un moment dat, Pătru a plecat, însă, mai pe seară, s-a reîntors împreună cu Gheorghiță Sclipcea și au continuat să bea vin. După un timp, discuțiile dintre cei trei s-au aprins pentru că gazda a început să spună cuvinte jignitoare la adresa Cristinei Sclipcea, iubita lui Pătru și sora mai mare a lui Gheorghiță. Simțindu-se ofensat și dorind să apere onoarea iubitei lui, impulsionat și de cantitatea exagerată de alcool consumat, Pătru a luat o toporișcă din holul locuinței și l-a lovit pe Ioniță în cap. Bărbatul a căzut lat pe pat, însă adolescentul a considerat că nu este suficientă pedeapsa aplicată. A pus mâna pe topor și l-a lovit în zona gâtului până ce aproape i-a tăiat capul. Cei doi agresori și-au abandonat victima într-o baltă de sânge. Pentru a nu pleca cu mâna goală, oaspeții lui Ioniță au luat butelia și televizorul, însă alcoolul consumat i-a sleit de puteri, cei doi abandonând bunurile în holul casei. Victima a fost descoperită a doua zi de către o bătrână ce venise să îi aducă ceva de mâncare. Bărbatul locuia singur întrucât se despărțise de soție cu mai mulți ani în urmă, iar cele două fiice ale sale se mutaseră în Călărași.
Florin Sebastian Pătru nu este pentru prima dată în spatele gratiilor. El a mai fost condamnat, în 2005, de Tribunalul Mehedinți, la șase ani de închisoare pentru înșelăciune, iar de Judecătoria Drobeta Turnu Severin, la cinci ani pentru furt calificat. Bărbatul a fost eliberat condiționat cu un rest de pedeapsă. În ceea ce-l privește pe adolescentul Gheorghiță Sclipcea, acesta a mai fost cercetat pentru comiterea unor furturi.
***
Florin Sebastian Pătru este cel care ar fi încercat, la un moment dat, o "negociere" cu procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța. Pe baza unei declarații a sa, cei trei suspecți care ar fi încercat să îl omoare, cu nouă focuri de armă, pe omul de afaceri Liviu Dorin Bamburic, au fost rearestați în cauză. Pătru fusese coleg de celulă cu unul dintre suspecți, Daniel Lili Dediu, iar acesta din urmă i-ar fi povestit că îi va da o sumă importantă de bani dacă va "lichida" pe cineva când va ieși din pușcărie. Ulterior, în instanță, Pătru nu a recunoscut cele consemnate de procurori.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7975 secunde