Nemirschi vrea să bage în programul Rabla și autoutilitarele de 3,5 tone

372
Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a declarat, sâmbătă, la Constanța, că programul Rabla va fi modificat, urmând să fie introduse în program și autoutilitarele ușoare, de până la 3,5 tone, și nu va mai fi limitat numărul de autoturisme ce pot fi achiziționate de o persoană.
Cele două modificări vor fi făcute după ce în ședința Guvernului de miercurea viitoare ministrul Mediului va introduce o ordonanță de urgență pentru modificarea OUG 206, urmând ca etapa a doua a programului "Rabla", cu cele două modificări, să fie funcțional după 10 sau 15 iunie.
"Ținta noastră este să scoatem 60.000 de rable de pe piață, indiferent cu ce mărci sunt înlocuite, indiferent ce proprietari le vor avea și le vor utiliza pe cele noi", a precizat ministrul.
Nicolae Nemirschi a spus că din toamnă programul va fi fezabil și pentru persoanele juridice, adică din a treia etapă a programului "Rabla". Persoanele juridice vor beneficia de program doar trei ani, până în anul 2011, fiindu-le alocate 60.000 de unități pe toată această perioadă, ceea ce înseamnă un efort financiar de subvenție pentru prima de casare de 54-55 de milioane de euro.
O altă modificare dorită de Nemirschi la programul "Rabla" vizează achiziția autoturismelor în sistem leasing.  "Al patrulea element la care am ținut, dar la care mai sunt niște runde destul de grele cu Consiliul Concurenței, este achiziția prin leasing. Practic, aici achiziționează o persoană juridică, care este firma de leasing, și dă mai departe, în folosință, unei persoane fizice. Dacă vom lămuri și chestiunea asta, probabil că din toamnă, va putea să intre și leasingul în funcțiune", a precizat acesta.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1195 secunde