Nemulțumit de pedeapsa primită pentru proxenetism și trafic de persoane

1625
Înalta Curte de Casație și Justiție a judecat, de curând, recursul formulat de Marian Busuioc împotriva sentinței Tribunalului Constanța prin care a fost condamnat la șapte ani de închisoare pentru trafic de persoane și proxenetism.
Pe lângă pedeapsa de șapte ani de închisoare cu executare, Busuioc este obligat și la plata unor despăgubiri de 50 de milioane de lei vechi. De altfel, lui Busuioc i-a fost revocat beneficiul grațierii, iar la pedeapsa de șapte ani se adaugă un rest de doi ani, astfel că bărbatul ar trebui să execute nouă ani de închisoare.
Decizia magistraților a fost menținută și în apel, astfel că dosarul a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție. Judecătorii instanței supreme au amânat pronunțarea asupra recursului pentru 21 februarie.
Pe 8 martie 2003, Crinela Chelaru a mers la Poliția din Corbu și a reclamat că fata ei, Alina, de 17 ani, a plecat de acasă să muncească în Mamaia și de cinci luni nu mai știa nimic de ea. Au păstrat legătura până în octombrie 2002. Cu o zi înainte, femeia aflase de la un individ că fiica ei ar fi sechestrată într-un apartament din Constanța. Oamenii legii au făcut o descindere la adresa indicată, unde au găsit mai multe persoane, printre care și pe Alina Chelaru.
Fata le-a povestit anchetatorilor că, în vara lui 2002, s-a angajat la terasa Azur, din Mamaia, și a locuit cu chirie. În septembrie 2002, pe când mergea acasă, a fost răpită cu un taxi de trei bărbați, dusă cu forța într-un apartament din zona Abator, unde a fost bătută și obligată să se prostitueze.
Ulterior, a aflat că cei trei se numesc Marian Busuioc, Marian Cioroiu și Ștefan Burlacu. În acel apartament mai stătea și Gabriela Grosu, concubina lui Busuioc, care se prostitua de bunăvoie. Banii câștigați de fată erau luați de cei doi amanți. Alina Chelaru a fost mutată din apartament în apartament, forțată să întrețină relații sexuale cu diferiți clienți, alături de alte fete. Complicii lui Busuioc au fost condamnați în cursul anului 2004, iar bărbatul a fost judecat separat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.8138 secunde