Ni-Ni, Pei-Pei și Chen-Chen au ajuns la Delfinariul din Constanța

675
Ni-Ni, Pei-Pei și Chen-Chen au ajuns la Delfinariul din Constanța - 29a1c68c28579852a9fc42e4b4ec9088.jpg
Călătoria celor trei delfini care au venit din China a luat sfârșit, sâmbătă, la Delfinariul din Constanța. Ni-Ni, Pei-Pei și Chen-Chen au zburat timp de 18 ore pentru a ajunge la Constanța, după ce au întârziat mai bine de trei ore pe Aeroportul de la Otopeni, din cauza birocrației. Ulterior, aeronava Airbus, care i-a adus în România, a aterizat pe Aeroportul de la Mihail Kogălniceanu, deși cursa fusese plătită de reprezentanții Consiliului Județean Constanța pe ruta directă Beijing-Mihail Kogălniceanu.
Bazinele în care s-au aflat delfinii au fost coborâte cu diverse instalații de la bordul aeronavei Airbus, după care au fost transportate cu tirurile la Delfinariu. Pe tot traseul, cele trei tiruri au fost însoțite de mașini ale Poliției și Jandarmeriei.
Ajunși la Constanța, delfinii au fost coborâți cu macaralele în bazinul descoperit de la Delfinariu care fusese umplut cu apă, după ce medicii le-au făcut diverse tratamente injectabile. Noile vedete de la malul mării au fost însoțite pe tot timpul călătoriei de șase persoane, medici veterinari și dresori. De asemenea, au mai venit și doi antrenori chinezi, unul dintre ei fiind maestru în antrenarea mamiferelor marine. Ei vor sta la Delfinariul din Constanța timp de trei luni pentru a monitoriza mamiferele, apoi vor preda ștafeta celor șapte dresori români care au fost instruiți în China.
Pentru moment, cei trei delfini au nume chinezești, însă reprezentanții Delfinariului au declarat că ei vor fi rebotezați cu nume românești.
Nicoleta Ursu, medicul veterinar de la Delfinariul din Constanța, care i-a însoțit pe delfini pe tot timpul călătoriei din China în România, a declarat că, deși zborul era preconizat să dureze 15 ore, delfinii au făcut față cu brio transportului pe parcursul a 18 ore.
Primele antrenamente vor începe după ce noii locatari de la Delfinariu se vor acomoda cu noua lor casă. Cât despre hrană, imediat după ce au fost introduși în bazinul descoperit de la Delfinariul din Constanța, dresorii le-au servit prima porție de pește proaspăt, cu atât mai mult cu cât mamiferele nu mai mâncaseră de peste 24 de ore.
"În mod normal, vor avea trei mese pe zi. Fiecare delfin va primi, zilnic, jumătate de kilogram de calmar, 45 de kilograme de hering și 2 - 3 kilograme de capelin. Rația lor nu va fi fixă, ci în funcție de sezon sau efortul depus. Totuși, până își vor reveni din această călătorie, ei vor fi hrăniți cu mai puțin pește, dar mai des", a declarat Adrian Mînăstirieanu, directorului Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța.
Pentru achiziționarea și transportul celor trei delfini, reprezentanții Consiliului Județean Constanța au plătit jumătate de milion de euro. Cei trei delfini, un mascul și două femele, aduși din China, l-au înlocuit pe legendarul Mark. El a murit anul trecut după ce timp de 23 de ani a adus bucurie în sufletele a mii de copii și adulți care i-au urmărit spec-tacolele de la Delfinariul din Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8651 secunde