Traian Băsescu:

"Nimeni nu mai poate influența politic funcționarea SRI și SIE"

2489
Șeful statului, Traian Băsescu, a participat la bilanțul Serviciului Român de Informații, care a împlinit, ieri, 20 de ani de activitate. În declarațiile de presă susținute la sediul SRI, președintele Băsescu a subliniat că neimplicarea politică într-o perioadă de instabilitate politică a fost pentru el semnalul dematurizare a serviciului.
"Faptul că, în toată această perioadă de instabilitate politică, serviciul a rămas neutru, neimplicat politic, neangajat în informații strecurate la presă, neangajat de o parte sau de alta a partenerilor de dispută politică a fost pentru mine semnalul de maturizare a serviciului", a spus Băsescu.
"Am convingerea că nimeni nu mai poate influența politic funcționarea SRI, ca, de altfel, și a colegilor de la SIE. Nu spun acest lucru și despre serviciile departamentale, vorbesc de cele două servicii coordonate de CSAT", a subliniat el.
Șeful statului a mai afirmat că SRI este un serviciu care s-a transformat puternic. El a menționat că a fost martorul evoluției Serviciului de când acesta "era minor", avea 15 ani, "până după majorat", la 20 de ani și că o să-l mai observe până când va ajunge la maturitate, la 25 de ani.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.295 secunde