Noi acuzații de la Moscova: Scutul de la Deveselu poate lansa un atac nuclear-surpriză asupra Rusiei

173
Noi acuzații de la Moscova: Scutul de la Deveselu poate lansa un atac nuclear-surpriză asupra Rusiei - rachetascutpozapoya76922900-1491131910.jpg

Articole recomandate

"Sistemul antirachetă al Statelor Unite poate lansa un atac nuclear-surpriză asupra Rusiei". Așa sună ultima acuzație venită de la Moscova în legătură cu scutul american, care are un element și în România, la Deveselu. Declarațiile au fost făcute de un oficial rus marți, în ziua în care experți de la Moscova au venit în țara noastră pentru a verifica o instalație militară. 


Un oficial rus a spus că sistemul antirachetă american, împreună cu navele care patrulează în apropierea granițelor Rusiei, permit Statelor Unite să lanseze un atac nuclear surpriză.

"Scutul antirachetă este un simbol al consolidării balistice din lume și declanșatorul unei noi curse a înarmării",a declarat Viktor Poznikhir, adjunct al șefului Statului Major rus.

Asta deși un alt oficial rus de rang înalt afirma recent că scutul antirachetă nu este o amenințare reală. "Sistemul antirachetă este mai mult o provocare, nu o amenințare serioasă"; spunea Dmitri Rogozin, vicepremierul Rusiei.

Moscova mai susține acum că americanii vor avea la dispoziție o mie de interceptori până în 2020.

Acuzațiile Rusiei vin pe fondul unei vizite pe care mai mulți experți de la Moscova au făcut-o săptămâna aceasta în România pentru a inspecta o instalație militară. Acțiunea se încadrează în categoria activităților de rutină prevăzute de Documentul de la Viena, prin care fiecare stat participant la OSCE acceptă cel puțin patru activități de verificare în fiecare an.

România, NATO și Statele Unite insistă că sistemul antirachetă și elementul său de la Deveselu nu sunt îndreptate împotriva Rusiei și că nici nu ar putea face față unui atac lansat de Moscova, scrie realitatea.net



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5375 secunde