Noi proteste ale fermierilor bulgari. Ministerul român de externe a emis o atenţionare de călătorie pentru Bulgaria

34
Noi proteste ale fermierilor bulgari. Ministerul român de externe a emis o atenţionare de călătorie pentru Bulgaria - protestulfermierilorbulgarilarus-1695104109.jpg
Tensiuni pe piața grânelor sunt în toate țările din jur. Polonia, Ungaria și Slovacia au impus interdicții directe după ce Bruxellesul a ridicat embargoul impus importurilor agro-alimentare din Ucraina. Nemulțumiți de situație fermierii bulgari au trecut la măsuri dure: au ieşit cu tractoarele în stradă!


Fermierii de la sud de Dunăre sunt revoltați că autoritățile de la Sofia au decis să reia importurile de cereale din Ucraina și au blocat inclusiv vămile cu România. Vor să-și continue protestele în capitala bulgară până când vor fi ascultați de autorități.

Ministerul român de externe a emis a emis o atenţionare de călătorie pentru Bulgaria, în condiţiile în care 26 de organizaţii profesionale ale fermierilor din ţara vecină au anunţat proteste şi astăzi, cu blocarea a peste 40 de drumuri importante şi puncte de trecere a frontierei.

Luni, șoferii care au vrut să intre în Bulgaria prin vama Giurgiu-Ruse s-au trezit în fața unei surprize neplăcute. Traficul era blocat de zeci de tractoare ale fermierilor bulgari, care au ocupat soselele chiar la intrarea în orașul Ruse.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.2366 secunde