Nouă angajați de la Drumuri și Poduri și ARR, anchetați pentru controale "anunțate" asupra transportatorilor "cu dare de mână"

3770
1
Nouă angajați de la Drumuri și Poduri și ARR, anchetați pentru controale

Articole de la același autor

Vineri, o anchetă de proporții a vizat mai mulți angajați ai Direcției Regionale de Drumuri și Poduri și ai Autorității Rutiere Române - agenția Constanța. Mascații au descins la nouă adrese din Constanța și, alături de polițiști și procurori, au efectuat percheziții pentru a strânge probe în vederea susținerii suspiciunilor create în două luni de monitorizări.

Procurorii i-au ridicat pentru audieri pe Nicolae Zarzăre, Dorin Nicolae Dragomir, Florin Marius Popescu, Valeriu Vasile Bucur, Gabriel Pătru, Dan Ion Vâlsan, Bogdan Tănase - controlori trafic la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Constanța -, și Ferodin Husein și Ovidiu Popa - angajați ai Autorității Rutiere Române -, agenția Constanța. Cei nouă sunt acuzați de comiterea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice și ale persoanelor. Gabriel Pătru mai este cercetat și pentru infracțiunea de luare de mită, pentru că, în cursul zilei de 3 septembrie, a fost prins primind suma de 100 de lei de la un transportator rutier, cu scopul de a nu-și îndeplini atribuțiile specifice de control.
Procurorii constănțeni spun că toți cei nouă învinuiți au ca atribuții monitorizarea controlului mijloacelor de transport pe drumurile publice, pentru descoperirea încălcării normelor legale privind transportul de marfă, depășirea tonajelor sau gabaritului autovehiculelor, deținerea autorizațiilor speciale de transport, existența și valabilitatea rovinietei sau a celorlalte documente necesare pentru transportul rutier de mărfuri și persoane.
Cu toate acestea, începând din anul 2008, cei nouă ar fi favorizat anumite firme de transport rutier, pe care le anunțau despre perioadele și locurile în care urmau să fie efectuate controalele rutiere, așa încât aceste firme să nu fie depistate și sancționate pentru neregulile constatate și să poată efectua transporturi mai ieftine în dauna celorlalte firme concurente.
În cursul zilei de vineri s-au efectuat percheziții domiciliare la locuințele și locurile de muncă ale celor nouă persoane învinuite. La închiderea ediției, procurorii erau încă în anchetă și nu dispuseseră vreo reținere în acest caz.
Cauza a fost instrumentată cu sprijinul Serviciului de Intervenție și Protecție Internă și Poliția Rutieră din cadrul Inspectoratul de Poliție al județului Constanța.

Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9769 secunde