Nouă ani de închisoare pentru trafic cu minori

698
Magistrații de la Curtea de Apel Constanța au decis ca Victor Dan Muscalu
să rămână cu pedeapsa de nouă ani de închisoare, cu care a fost "cadorisit"
de Tribunal, pentru că ar fi comis infracțiunea de trafic cu minori.

Pledoaria apărării prin care s-a vrut scoaterea inculpatului basma curată din "afacerea" pe care singur a pus-o la cale, invocând buna sa conduită și credință, a frizat ridicolul, în condițiile în care probele la dosar spun cu totul altceva.
Prin urmare, magistrații de la Curtea de Apel Constanța nu s-au lăsat "impresionați" de o caracterizare "ca la carte", adesea forțată, făcută avocatul apărării, menținând sentința colegilor lor de la Tribunal. Decizia nu este, încă, definitivă.
Victor Dan Muscalu, în vârstă de 24 de ani, este acuzat că le sechestra pe fete într-un apartament de pe strada Traian, reușind, prin violență și amenințarea cu moartea, să le exploateze sexual în propriul bar de striptease, "Senzual", de pe strada Cuza-Vodă nr. 45.

Acuzațiile aduse
Polițiștii au fost sesizați de Cristina Menagiu, din localitatea Cogealac, despre faptul că fiica ei, Elena, de 17 ani, ar fi fost racolată și forțată să practice prostituția de către Victor Dan Muscalu. Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, la începutul lunii mai 2007, Muscalu ar fi ademenit-o pe tânără să urce în mașina lui cu scopul de a o aduce la Constanța și a o angaja ca barman în clubul său. Odată ajuns în oraș, Muscalu ar fi dus-o pe copilă într-un apartament de pe strada Traian, unde mai erau sechestrate și alte tinere care erau forțate să se prostitueze. Deși minora i-ar fi spus că este virgină și că nu vrea să se prostitueze, Muscalu ar fi amenințat-o cu moartea și apoi ar fi violat-o. În aceeași seară, bărbatul a luat-o pe minoră și pe alte fete și le-a dus la barul său.

100 de euro pentru o oră de sex cu o minoră
În schimbul unei ore de sex cu una dintre fetele pe care le avea, Muscalu primea de la client 100 de euro. După terminarea programului, copilele erau conduse la apartamentul de pe strada Traian, unde erau încuiate de Muscalu. De altfel, bărbatul ar fi obișnuit să le bată pe fete pentru a avea siguranța că nici una dintre ele nu-l va reclama la poliție. O altă victimă a bărbatului a fost Elena I., de 17 ani, din Tulcea. Individul a ajuns la ea după ce ar fi obligat-o pe Elena Menagiu să-i facă o sugestie în acest sens. Tânăra ar fi fost luată din Tulcea cu forța și supusă aceluiași tratament. Mai mult, Muscalu ar fi tăiat-o pe copilă cu un briceag pe obraz atunci când aceasta ar fi refuzat să pună în practică cerințele bărbatului. Pentru că sângera abundent, Muscalu ar fi apelat la mama lui, Maria Câtea, angajată a Serviciului de Medicină Legală Constanța, pentru a o duce la spital și a i se acorda îngrijiri medicale. După aproximativ două săptămâni, copila a primit bani de la individ și a fost lăsată să plece cu condiția de a nu-l reclama. Același mod de operare ar fi fost utilizat și în cazul Paulei S., de 16 ani.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.278 secunde