Concurs Noul șef al IJJ Constanța, lt. col. Marian Ureche, la prima confruntare cu presa

1720

Articole de la același autor

Ieri, la sediul Inspectoratului Județean de Jandarmi Constanța a avut loc o conferință de presă susținută de noul șef al IJJ, lt. col. Marian Ureche. După un concurs ținut la secret de mai marii Jandarmeriei, ieri, căpitanul Marius Teodorescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, a apărut în fața jurnaliștilor constănțeni să se disculpe pentru o atitudine deloc inspirată pe care a avut-o înainte și după concursul respectiv.
Conducerea Jandarmeriei a ținut musai să țină la blat numele concurenților, dar și rezultatele. Căpitanul Marius Teodorescu a invocat ieri "dreptul la imagine" al candidaților (?!) Foarte ciudat acest lucru, ținând cont că toate concursurile ar trebui să se petreacă într-un mod transparent, iar organizarea lor să se facă publică, la fel ca și rezultatele obținute de candidați. Nici măcar ieri, în cadrul conferinței, nici noul șef al IJJ, lt. col. Marian Ureche, și nici purtătorul de vorbe de la București nu au dat rezultatele exacte ale concursului.
De ce s-au ținut la secret astfel de informații, când se știe foarte bine că atât Jandarmeria, cât și Poliția sau alte instituții ale statului sunt plătite din banii noștri, ai contribuabililor?! De ce ar fi fost terfelită în vreun fel și pe ce motiv imaginea vreunuia dintre candidații participanți la concurs?! Întrebări care vor rămâne fără vreun răspuns.
Una peste alta, atât purtătorul de cuvânt de la nivel central, cât și conducerea IJJ Constanța, au recunoscut că a fost o "scăpare", o "sincopă" și că astfel de lucruri nu se vor mai repeta de acum încolo.
Pe de altă parte, printre obiectivele urmărite de noul șef al IJJ Constanța în perioada următoare se numără: aplicarea programelor prioritare în domeniul ordinii publice, siguranței cetățeanului și securității obiectivelor; concepția de acțiune în perioada sezonului estival 2008 pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică; punerea în aplicare a noilor reglementări privind atribuțiile și competențele Jandarmeriei Române; adoptarea unor instrumente și metode moderne de management la nivelul inspectoratului.
Inspectorul șef a mai precizat că în perioada sezonului estival, zilnic, peste 60 de jandarmi din cadrul IJJ Constanța vor asigura măsurile de ordine publică în zona turistică a orașului Constanța (Portul Tomis - Plaja Modern).
De asemenea, el a subliniat faptul că, în perioada alegerilor locale, peste 200 de jandarmi, zilnic, vor desfășura misiuni pentru asigurarea unui climat de siguranță.
Amintim că, la data de 8 mai a.c., în prezența generalului de brigadă, dr. Ion Crînguș, adjunctul inspectorului general al Jandarmeriei Române, lt. col. Marian Ureche a fost numit în funcția de inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța.
Lt. col. Marian Ureche are 42 de ani, s-a născut în localitatea Medgidia, județul Constanța, este căsătorit, are un copil, a absolvit Facultatea de Drept și Academia de Înalte Studii Militare în anul 2002.
Începând cu anul 1990 a îndeplinit mai multe funcții, de la comandant de pluton la ofițer în statul major al unității.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8701 secunde