„Nu am ști cât de frumos e cerul dacă nu ar avea nori pe el!”

207
„Nu am ști cât de frumos e cerul dacă nu ar avea nori pe el!” - meteo2-1599738936.jpg

Articole recomandate

Meseria de meteorolog este una vocaţională şi presupune, pe lângă un bagaj solid de cunoştinţe, şi multă pasiune. Dar satisfacţia este enormă atunci când previziunile se adeveresc!

Sublocotenent Raluca Giosan a pășit în mediul cazon încă de la 14 ani, când a intrat în Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc și a continuat pe acest drum urmând, după cei patru ani de colegiu militar și cursurile Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” din Brașov, specializarea meteorologie aeronautică.

„Uniforma militară a însemnat pentru mine mai mult decât un brand, sub ea aflându-se un om care a învățat ce înseamnă integritatea, devotamentul și tenacitatea. Ea m-a învățat ce înseamnă iubirea de țară și cea mai mare însemnătate pentru mine o are faptul că am putut să îmi fac mândri părinții, urmând o tradiție militară familială de care sunt onorată.

Profesia de meteorolog este una vocațională, mereu ivindu-se situații noi, deoarece nicio zi nu seamănă cu cealaltă, dinamica fenomenelor meteorologice fiind una spectaculoasă. Cred că aceasta este magia acestei profesii, nerăbdarea de a vedea dacă mi s-a adeverit prognoza. Pot spune că satisfacția este enormă când ceea ce spun corespunde cu ceea ce se întâmplă afară.

În ceea ce privește Baza 95 Aeriană, aici am învățat importanța muncii în echipă. Dincolo de activitatea de zbor, suntem o mulțime de oameni care facem tot posibilul ca totul să funcționeze optim. Motorul realizărilor ține de oameni capabili și pregătiți, care coexistă și comunică permanent, deoarece în lipsa comunicării pot interveni neplăceri sau chiar tragedii”, a declarat sublocotenent Raluca Giosan.

XXX

Sublocotenent Raluca Giosan este încadrată în specialitatea meteorologie la Baza 95 Aeriană.

Lt. Mădălina BURLACU,

Ministerul Apărării Naţionale




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2718 secunde