Nu încurajați cerșetoria! Arestați pentru trafic de minori şi constituire de grup infracţional

668
Nu încurajați cerșetoria! Arestați pentru trafic de minori şi constituire de grup infracţional - xfondfenomentulcersetoriei-1661537580.jpg
La Constanţa, fenomenul cerşetoriei nu a fost eradicat, motiv pentru care, zi de zi locuitorii oraşului sunt asaltaţi de cerşetori care expun poveşti lacrimogene pentru a fi cât mai convingători în demersul lor de a obţine „un leu să ia o pâine” sau „doi lei să cumpere medicamente”.

Din păcate, de cele mai multe ori, copii nevinovaţi sunt scoşi la înaintare chiar de propria familie, care îi obligă şi ameninţă să aducă bani acasă. Deşi oamenii legii susţin că ideal ar fi să nu mai încurajăm acest aspect, oamenii cu milă nu se pot abţine şi se creează un cerc vicios.

Iar un astfel de caz a fost identificat recent de autorităţile din Constanţa:

„Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanța, au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară, două în județul Timiș și unul în județul Prahova, în cadrul unui dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori și exploatarea cerșetoriei. Două femei și un bărbat au fost reținuți. Din cercetări a reieșit că, începând cu luna mai 2022, trei persoane ar fi constituit un grup infracțional organizat, în scopul comiterii infracțiunilor de trafic de minori și exploatarea cerșetoriei, care ar fi acționat în municipiile Constanța și Brașov, până în luna august 2022”, susţin oamenii legii.

Totul funcţiona ca o adevărată „afacere”

Un bărbat de 51 de ani este cel care ar fi coordonat „afacerea”, controlând și îndrumând cele două membre ale grupului, de 46, respectiv 55 de ani, efectuând totodată și supravegherea minorului de 13 ani în timpul exploatării acestuia și asigurând paza lui, abuzând de autoritatea avută ca părinte al minorului.

Oamenii legii ne mai spun că în perioada mai – august 2022, cele trei persoane l-ar fi obligat pe minorul de 13 ani să apeleze în mod repetat la mila publicului, pentru a cere ajutor material, sub pretextul vânzării ambulante de cărți uzate și ar fi beneficiat de foloase patrimoniale de pe urma acestei activități.

În urma perchezițiilor, două femei și un bărbat bănuiți au fost conduși la audieri, iar procurorul de caz a dispus reținerea, pentru 24 de ore, a acestora, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Copilul a ajuns în custodia statului

Minorul de 13 ani, împreună cu alți doi frați minori, au fost predați Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timișoara, în vederea luării măsurilor legale, conform competențelor. Totodată, în urma efectuării perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite și ridicate şapte telefoane mobile, 113 cărți vechi, precum și numeroase înscrisuri cu valoare probatorie. Persoanele în cauză au fost arestate preventiv pentru 30 de zile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7805 secunde