Nu mai primiți necunoscuți în casă! Escrocii mișună prin Constanța

733
Aveți grijă pe cine primiți în casă, căci în orice moment puteți să cădeți victimă infractorilor. Acesta este sfatul pe care-l dau polițiștii persoanelor vârstnice, având în vedere că, în ultima perioadă, le-au fost semnalate mai multe cazuri de înșelăciuni, iar victime au fost bătrânii.
Astfel, săptămâna trecută, polițiștilor constănțeni le-au fost sesizate trei cazuri, cu trei metode similare de operare. În primul caz, două femei de etnie romă au convins o pensionară
că-i vor prezice viitorul; drept pentru care i-au cerut să așeze un inel de aur într-o batistă, pe care așa zisa ghicitoare trebuia să-l descânte. A primit, însă, înapoi, o crenguță învelită în batistă.
După o zi, o altă pensionară cerea sprijinul polițiștilor, spunând că a fost păcălită de două per-soane care i-au sunat la ușă, cerându-i ajutorul. Cei doi, un bărbat și o femeie, s-au plâns că au o rudă în spital și au nevoie de bani. S-au oferit să-i lase bătrânei o borsetă cu 1.000 de dolari, în schimbul banilor pe care femeia îi ținea pentru zile negre. Adică aproximativ 4.000 de lei. Pensionara s-a învoit, dar bineînțeles că escrocii nu i-au lăsat nicio borsetă.
Ultimul caz le-a fost sesizat anchetatorilor în cursul zilei de vineri. Două femei, tot de etnie romă, au bătut la poarta a doi bătrâni, spunând că achiziționează borcane. Una dintre ele a intrat în casa pensionarilor și, fără să fie văzută, le-a furat toți banii agonisiți, respectiv peste 5.000 de lei.
În prezent, polițiștii au demarat anchete pentru a-i prinde pe făptași, dar le atrag atenția pensionarilor să nu mai primească în casă necunoscuți!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 05 Februarie 2011
Stire din Eveniment : "Fabrici" de credite bancare, la Constanța
Pagina a fost generata in 0.6178 secunde