Nu suntem singuri!

1163
Mai multe persoane care cred cu adevărat în libertatea de exprimare, obținută atât de greu în urmă cu 19 ani, după ce mii de tineri s-au jertfit la Timișoara, au inițiat o petiție împotriva magistraților care au condamnat-o pe jurnalista Feri Predescu la plata sumei de 50.000 de lei în procesul cu primarul Radu Mazăre.
Jurnaliștii de la cotidianul "Cuget Liber" au fost primii care au luat atitudine împotriva acestei nedreptăți, imediat după ce instanța de judecată a dat soluția finală. Ieri, o persoană necunoscută, dar de bună credință, a inițiat o petiție on-line. Alături de ziariștii de la "Cuget Liber" care au semnat fără să stea pe gânduri, pe parcursul a câtorva ore s-au alăturat și alți ziariști din presa locală, cum ar fi: Lavinia Siclitaru, Cătălin Anton, Ionuț Dulgheriu, Cristina Răcoare, Maria Moise, Corina Samoilă, Marilena Coman, Emilian Andrei, Mariana Crăciun, Mihaela Ciorbaru, Violeta Bușurică, Valentin Coteț, Nicoleta Mocanu, Mirela Coman, Emilia Sava, Andreea Sprânceană, Cosmin Bârzan, Alexandra Malachi, Ema Mihăilă, Dana Tănase, Marieta Iorga, Paula Tudor, Cecilia Zărea, Cătălin Schipor, Cătălin Filcă, Claudia Candet, Manuela Moldoveanu, Ilknur Pintilie, Alexandru Moraru, Alexandra Anton, Cristian Anton, Sorin Dinco, Ioan Voinea și Amedeo Ene. Alături de jurnaliștii din presa locală s-au alăturat și mulți din presa centrală, dar și persoane care nu profesează în domeniul jurnalisticii, iar lista rămâne deschisă.
Așadar, la Constanța, s-a creat un precedent periculos, după ce, libertatea de exprimare a unui jurnalist a fost călcată în picioare de niște magistrați care nu au ținut cont că dreptul la liberă exprimare este consfințit de Constituție și susținut de Curtea Europeană a Drepturilor Omului.
Dacă tu crezi cu adevărat în dreptate, dacă vrei să nu ne întoarcem înainte de 1989, dacă vrei ca nimeni să nu-ți poată lua ce ai câștigat prin jertfa altora, semnează petiția care va ajunge la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, Înalta Curte de Casație și Justiție și Consiliul Superior al Magistraturii! http://www.petitieonline.ro/petitie-p16132043.html.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6972 secunde