Numărul infracțiunilor săvârșite de elevi este în scădere

327
Numărul infracțiunilor sesizate, al infracțiunilor săvârșite de către elevi și numărul de elevi victime s-au redus în primul trimestru al acestui an față de perioada similară a anului trecut, potrivit Inspectoratului General al Poliției Române.
În urma acțiunilor specifice, au fost depistați, în localurile din apropierea școlilor, peste 9.000 de elevi care absentau de la cursuri, în incinta sau în zona imediată a școlilor au fost înregistrate 321 de apeluri de urgență, în care au fost semnalate incidente în care au fost implicați elevi. Au fost aplicate 695 de sancțiuni și constatate 86 de infrac-țiuni.
Au fost sesizate cu 28,3% mai puține infracțiuni, numărul infracțiunilor săvârșite de către elevi a scăzut cu 37,57%, iar numărul de elevi-victime s-a redus cu 16%.
De asemenea, în urma analizării locului producerii infracțiunilor, a reieșit că numărul infracțiunilor sesizate în zona adiacentă școlilor cunoaște o scădere de 28,8%, iar numărul infracți-unilor săvârșite de către elevi în afara unităților de învățământ a scăzut cu 30,6%. De asemenea, numărul elevilor victime în afara unităților de învățământ a scăzut cu 36,6%.
În ceea ce privește faptele comise în incinta școlilor au fost sesizate cu 28% mai puține infracțiuni, numărul infracțiunilor comise de elevi înregistrând o scădere de 43,7%, iar cazurile în care elevii au fost victime ale infracțiunilor se mențin la același nivel.
Infracțiunile de furt reprezintă jumătate din totalul faptelor înregistrate, 25% sunt infracțiuni de lovire sau alte violențe se-sizate, iar cele de tâlhărie sunt de 3%.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.657 secunde