O echipă de cercetători români lucrează la un test rapid pentru depistarea coronavirusului

144
O echipă de cercetători români lucrează la un test rapid pentru depistarea coronavirusului - dfc209c0e84c4a8dad89a2f04ec3fc58-1591629165.jpg

Articole recomandate

O echipă de cercetători români lucrează la un test rapid pentru depistarea coronavirusului, care poate fi făcut acasă. 


"Este ca un fel de test de sarcină, ca să aveți o imagine mai clară. Este o metodă gen PCR și încercăm să folosim ca metodă saliva", a spus dr. Ciprian Iliescu, cercetător la Institutul de Microtehnologie, șeful echipei de cercetare, conform Digi24. 


Echipa va lucra la teste timp de cel puțin un an de acum, iar acum abia se află în faza în care cumpără aparatura pentru cercetare.


 "Ne propunem standardizarea unui protocol rapid de extracție a ARN-ului viral, acest lucru poate fi implementat în această pandemie, dar și pe viitor, în detecția altor patogeni", a Grațiela Grădișteanu, cercetător științific în cadrul Institutului de Cercetare al Universității București.


Costul unui astfel de test va fi de circa 4 euro, estimează cercetătorii, care vor să facă și alte tipuri de kituri, utile pentru testarea simultană a 20-50 de persoane, pentru instituții, cum ar fi școlile, de exemplu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5861 secunde