O nouă "repriză" în procesul dintre Sulfina Barbu și Radu Mazăre

430

Articole de la același autor

Pe rolul Tribunalului Constanța a ajuns apelul formulat de fostul ministru al Mediului, Sulfina Barbu, împotriva sentinței prin care i s-a respins acțiunea civilă împotriva primarului Radu Mazăre. Sulfina Barbu l-a dat în judecată pe Mazăre după ce a făcut-o "proastă", în timpul unei conferințe de presă, susținută pe 6 iulie 2006.
Ea solicita instanței admiterea acțiunii și obligarea lui Radu Mazăre să publice în ziarul local "Telegraf" și în "Evenimentul Zilei" hotărârea sub titlul "Anunț Juridic", sub sancțiunea acordării de daune cominatorii de 5.000 lei pe zi pentru fiecare zi de întârziere în publicarea deciziei instanței. Daunele s-au cerut a fi calculate de la data rămânerii definitive și irevocabile a hotărârii.
În cererea de chemare în judecată, Sulfina Barbu face mai multe precizări: "Într-o conferință de presă susținută pe 6 iulie 2006, la Constanța, Radu Ștefan Mazăre a formulat o serie de afirmații jignitoare la adresa mea, jigniri care s-au adus la cunoștința opiniei publice prin intermediul presei, ziare care redau pe prima pagină cu titluri mari afirmația lui Mazăre după cum urmează: «Ministra Mediului este o proastă», «Sulfina Barbu n-a verificat documentele și e o proastă», «Sulfina Barbu minte o țară întreagă»."
De asemenea se mai menționa că declarațiile au venit pe fondul încercărilor primarului Radu Mazăre de a explica opiniei publice condițiile în care s-a realizat transferul unor suprafețe de plajă din domeniul public în domeniul privat al Primăriei Constanța.
"Reacția lui Radu Mazăre este vădit disproporționată în raport cu nevoia de a explica opiniei publice statutul terenului și reflectă nu numai lipsa unor norme de bun simț, ci lipsa argumentelor legale, fapt pentru care a întreprins o serie de măsuri administrative care sunt astăzi analizate de DNA, trecând în domeniul insultei, a jignirilor, a atacurilor la persoană, menite să convingă opinia publică de nevinovăția sa", se mai arăta în cererea adresată instanței.
La Judecătoria Constanța, nu numai că acțiunea a fost respinsă ca neîntemeiată, dar instanța a obligat-o pe reclamantă și la plata a 2.000 de lei, reprezentând cheltuieli de judecată. Pentru judecarea apelului, primul termen a fost stabilit la data de 12 mai.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6385 secunde