O NOUĂ TAXĂ ÎI ÎNGENUNCHIAZĂ PE ȘOFERI. 130 DE EURO PE AN!

3754
1
O NOUĂ TAXĂ ÎI ÎNGENUNCHIAZĂ PE ȘOFERI. 130 DE EURO PE AN! - autostradagermaniaepa1024x768-1491118166.jpg

Articole recomandate

Faimoasele autostrăzi din Germania nu vor mai fi la îndemână pentru cetățenii străini, care în curând vor fi nevoiți să plătească taxă de autostradă. Parlamentul german a adoptat proiectul de lege, care a fost criticat de țările vecine în special, relatează Deutsche Wellle.



Camera superioară a Parlamentului din Germania a aprobat proiectul de lege care prevede ca din 2019 șoferii străini să plătească o taxă pentru folosirea autostrăzilor. Votul din Bundesrat a pus capăt unui proces legislativ vechi de patru ani, pe parcursul căruia taxa a fost blocată de către Comisia Europeană în 2015, pe motiv că i-ar dezavanta pe automobiliștii străini, contrar legislației europene.


Astfel, șoferii străini vor plăti taxă de autostradă, iar prețurile, în funcție de mărime și standardele de mediu, vor varia între 67 de euro și 130 de euro pe an. Proprietarii vehiculelor pe benzină vor plăti mai puțin decât cei ai vehiculelor diesel, ca și cei de automobile Euro 6.


Șoferii străini vor mai avea opțiunea de a plăti taxe de drum pe perioade scurte – fie pe 10 zile, fie pe două luni, care vor costa între 2,5 euro și 50 de euro.

Taxa a fost un proiect major al aripii conservatoare a coaliției de guvernământ, Uniunea Creștin Socială (CSU), partenerul bavarez al Uniunii Creștin Democrate (CDU) al cancelarului Angela Merkel, și al ministrului Transporturilor Alexander Dobrindt.

Ministrul Dobrindt a avut sarcina de a negocia modificările proiectului cu Comisia Europeană, rezultând că șoferii străini vor plăti taxe diferite, pe perioade scurte de timp. În ciuda votului din Camera Superioară a Parlamentului german, taxa rămâne controversată, unele guverne regionale continuând să fie nemulțumite.

"În regiunile de graniță, clienții din țările vecine sunt esențiali", a declarat Volker Wissing, ministrul Transporturilor al landului Renania-Palatinat, care are graniță cu Belgia, Luxemburg și Franța.

Acest land a votat în favoarea comitetului de mediere, care ar fi încercat să asigure accesul gratuit pe porțiuni ale autostrăzilor, în apropierea granițelor germane.

Proiectul este criticat de Austria, Olanda și Belgia, care au avertizat că vor lua măsuri legale. De altfel, guvernul Austriei intenționează să dea în judecată Germania la Curtea Europeană de Justiție.


Comentează știrea

gramatica
2 aprilie 2017
scoala generala

Nu cred ca a luat bac-ul autorul articolului, dupa cum a scris 'ingenunchiaza'! Dar nu ne mai mira nimic!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0133 secunde