"Oameni buni, marea nu iartă greșelile și teribilismul!"

613

Articole de la același autor

Valurile puternice din ultimele zile nu au fost deloc pe placul celor veniți să se bălăcească în mare. Unii dintre ei au ignorat orice recomandări de la salvamari, s-au aventurat în apă și apoi s-au trezit în pericol.


Sfârșitul săptămânii trecute a marcat un record negru pentru litoralul românesc. A fost nevoie de zeci de intervenții pentru a salva persoane în pragul înecului. Pentru unii nu s-a mai putut face nimic. Numai vineri, 10 august, au fost apeluri unul după altul, până la 9 seara, când trei persoane au fost culese din valuri, în largul mării, în dreptul stațiunii Eforie Nord. Din păcate, pentru cea de-a patra persoană nu s-a mai putut face nimic, fiind declarată decedată. 


Tot vineri, un bărbat de 29 de ani a dispărut în valuri în stațiunea Eforie Nord. Acesta a fost căutat ore în șir de salvamari și reprezentanții ISU Constanța, cu o ambarcațiune specială, cu elicopterul SMURD. Mai pe seară, din cauza vântului puternic, căutările au fost sistate. Sâmbătă, dimineață, intervenția a fost și mai dificilă, dar bărbatul tot nu a fost găsit. De asemenea, sâmbătă, la prânz, un alt bărbat s-a înecat în stațiunea Mamaia. Salvamarii au reușit să îl scoată totuși destul de repede din apă și medicii l-au resuscitat, fiind ulterior transportat la spital. "Pacientul de 30 de ani a fost în stop respirator, s-a efectuat protocol de resuscitare 10 minute, și-a reluat funcțiile vitale și a fost preluat de un echipaj de ambulanță, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța", a precizat dr. Claudia Tatarici, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Județean Constanța.


Vânt puternic și valuri mari și săptămâna aceasta


Meteorologii susțin că vântul va sufla cu putere și la începutul acestei săptămâni, așa că vor fi valuri mari în continuare. Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Constanța fac un apel către toți cei care își petrec vacanța la mare și către localnicii de pe litoral să nu se aventureze în larg și să respecte indicațiile salvamarilor. "Câți dintre cei dragi nouă trebuie să își mai piardă viața în apele Mării Negre? Bilanț negru al unei zile de vineri pe litoral. Nu mai puțin de 11 persoane, printre care și un copil de 11 ani, au avut nevoie de salvatori. Din păcate, un bărbat a decedat, un tânăr este în comă în spital, iar alt tânăr este în continuare dispărut. Nu vă mai aventurați în mare fără să țineți cont de steagurile arborate la foiloarele salvamarilor!".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0485 secunde