Ofițer de Poliție de la Investigarea Fraudelor, trimis în judecată de procurorii DNA

146
Ofițer de Poliție de la Investigarea Fraudelor, trimis în judecată de procurorii DNA - proces-1408356588.jpg

Articole de la același autor

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Ploiești au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui MIHAI STĂNESCU, ofițer de poliție judiciară în cadrul I.P.J. Dâmbovița - Poliția orașului Fieni - Compartimentul Investigarea Fraudelor, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de:
- de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (35 acte materiale)
- trafic de influență 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
La data de 26.03.2012, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, comisarul de poliție Stănescu Mihai - ofițer de poliție judiciară în cadrul I.P.J. Dâmbovița - Poliția orașului Fieni - Compartimentul Investigarea Fraudelor, în urma efectuării unei percheziții domiciliare la sediul unei societăți comerciale, a ridicat o suma de 4.810 lei, precum și alte documente de evidență contabilă primară de la contabila societății, ocazie cu care a întocmit proces-verbal în trei exemplare, dintre care unul l-a lăsat societății percheziționate.
Ulterior, inculpatul l-a contactat pe administratorul societății căreia îi aparținea suma de bani și i-a solicitat să se deplaseze la sediul unității de poliție, unde, la data de 28.03.2012 ( la două zile după efectuarea percheziției ), i-a prezentat, pentru a semna, o dovadă în conținutul căreia era consemnat că banii ridicați i-au fost restituiți, fără însă ca acest lucru să se întâmple în realitate. Totodată, Stănescu Mihai i-a cerut administratorului să semneze și un proces-verbal tipizat de confiscare a sumei de 4.810 lei. De asemenea, în perioada 2013-2014, în exercitarea atribuțiilor de serviciu privind constatarea și sancționarea contravențiilor, ofițerul de poliție Stănescu Mihai a întocmit mai multe procese verbale cuprinse în două carnete pe care nu le avea în primire.
Inculpatul a folosit, fără drept, cele două carnete cu procese verbale, declarând că le-a găsit, la începutul anului 2013, în torpedoul unei autospeciale aparținând Poliției Orașului Fieni. În evidența Poliției Orașului Fieni acestea apar ca fiind sustrase. 
Procesele verbale nu au fost înregistrate de către comisarul Stănescu Mihai, iar sumele de bani ridicate în vederea confiscării au fost însușite de către acesta. Cercetările au mai relevat faptul că ofițerul de poliție a completat și alte procese verbale de constatare și sancționare a contravenției (din carnete pe care le primise de la secretariatul unității pentru utilizare), fără a înregistra documentele ulterior completării și fără a preda sumele de bani confiscate de la contravenienți. 
Inculpatul Stănescu Mihai, în perioada aprilie-mai 2008, a pretins și primit de la o persoană denunțătoare, agent de poliție în cadrul Postului de Poliție Buciumeni, județul Dâmbovița, suma de 3.000 lei, pentru ca, prin exercitarea influenței pe care o avea la factorii de decizie din conducerea I.P.J. Dâmbovița, să obțină transferul acesteia la Poliția Orașului Fieni – Compartimentul de Investigare a Fraudelor, unde inculpatul își desfășura activitatea în calitate de ofițer. La solicitarea inculpatului Stănescu Mihai, comandantul Poliției Orașului Fieni la acea vreme, a acceptat ca agenta să lucreze, o perioadă de timp, la Compartimentul de Investigare a Fraudelor al acestei unități de poliție, lucru ce s-a întâmplat în cursul lunilor aprilie – mai 2008. Astfel, denunțătoarei i-a fost creată convingerea că inculpatul chiar a intervenit în sensul celor promise. După aproximativ două săptămâni de la mutarea agentei, nemulțumit de modul în care aceasta își desfășura activitatea, comandantul Poliției Orașului Fieni a dispus revenirea acesteia la postul de poliție unde era încadrată.
Banii remiși ofițerului au fost obținuți de denunțătoare de la părinți care au făcut, în perioada respectivă, două împrumuturi la C.A.R.
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Dâmbovița. 
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al ofițerilor DGA și DGIPI. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 13 August 2014
Stire din Eveniment : DAN ȘOVA, URMĂRIT PENAL
Pagina a fost generata in 0.5231 secunde