Ofițer MAI, din Corpul de Control al ministrului, trimis în judecată pentru trafic de influență

174
Ofițer MAI, din Corpul de Control al ministrului, trimis în judecată pentru trafic de influență - ofiter-1661440008.jpg

Articole de la același autor

Trafic de influență la vârful Ministerului de Interne. Un ofițer de poliție din Corpul de control al ministrului Lucian Bode a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție, pentru trafic de influență, potrivit Realitatea.net



Ofiţerul MAI a fost trimis în judecată joi de procurorii DNA pentru trafic de infuență, după ce a fost prins în flagrant când a luat șpagă de 15.000 de lei de la o persoană căreia îi promisese că va interveni la anumiți ofițeri de poliție. Acesta a fost arestat preventiv pe 4 august.

Ofițerul Daniel Ciprian Asanache-Damian lucrează în Poliție din 2003, inițial în Vrancea, ulterior în București, apoi, din 2019, a ajuns în Corpul de Control al Ministerului Afacerilor Interne.


În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:


În perioada aprilie – 2 august 2022, în calitate de ofițer de poliție angajat la Corpul de control al ministrului, inculpatul Asanache-Damian Daniel Ciprian ar fi pretins, în mod repetat, de la o persoană, martor, diferite sume de bani, inclusiv plata unei facturi de telefon de 3.700 lei, precum și suma de 15.000 lei.

În schimbul banilor, a lăsat să se creadă că, prin influența pe care o are asupra unor ofițeri de poliție, îi va determina să rezolve problemele judiciare, precum și ridicarea în grad a cuiva din familia respectivei persoane.

La data de 3 august 2022, inculpatul a primit de la persoana respectivă suma de 15.000 lei, pentru scopul menționat, împrejurare în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante, potrivit anunțului DNA.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5644 secunde