Omorât în bătaie pe motiv de "avansuri homosexuale"

1562
Omorât în bătaie pe motiv de
//După câteva zile, în care medicii s-au luptat să mențină în viață victima, bărbatul a decedat

Magistrații de la Curtea de Apel Constanța au dispus menținerea stării de arest preventiv a lui Ionuț Valentin Mavru, de 23 de ani, și a lui Ismet Okurogullari, cu dublă cetățenie (turcă și română), de 16 ani, ambii din Constanța, pentru comiterea infracțiunii de omor calificat și deosebit de grav.
În sarcina celor doi, procurorii au reținut că, în dimineața zilei de 31 octombrie 2009, între orele 5,30 - 7,30, în barul "Q LOUNGE CAFE", situat la etajul unu al Complexului "Orizont", din zona Cireșica a municipiului Constanța, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, în cursul unui conflict spontan, l-au agresat pe Acmula Sinan, de 39 de ani, prin lovirea repetată cu pumnii și picioarele în toate zonele corpului.
Din declarația martorului ocular Alexandru Sas a rezultat că, în bar, după ce victima le-a făcut o ofertă obscenă homosexuală, cei doi inculpați au agresat-o timp de circa două ore pe persoana vătămată, începând cu ora 5,30, lovind-o extrem de violent, cu pumnii și picioarele peste tot corpul, mai puțin în zona capului. Unul a sărit cu genunchii pe pieptul bărbatului când era întins pe o canapea, iar între reprizele violente se opreau cât să fumeze sau să bea apă, apoi reluau acțiunile lovind-l până când oboseau din nou, apoi se odihneau și iar continuau, ignorându-i țipetele de durere. La un moment dat chiar
l-au ars cu țigara pe limbă și în ureche. În cursul agresiunii și apoi la plecare, inculpatul minor l-a și amenințat pe martor să nu divulge despre agresiunea comisă de ei doi, pentru că altfel "îți dăm omor cum îi dăm și lui", amenințându-l chiar că "îl taie" dacă va afla cineva ce s-a întâmplat acolo. De altfel, după plecarea inculpaților, martorul și-a anunțat șefii, apoi și rudele celui bătut, ajutând-o pe mama lui să îl ducă până la un taxi chemat în fața barului.
Din relatarea mamei a rezultat că, ajunsă la domiciliu, a constatat că fiul său este plin de vânătăi și, inițial, i-a pus comprese timp de câteva ore, apoi în cursul nopții, când fiul său a început să se umfle și nu mai putea urina, la ora 3, a chemat ambulanța, care l-a transportat la spital.
După internarea și supunerea la o intervenție chirurgicală, medicii au reușit să îl mențină în viață, ventilată mecanic, însă cu toate îngrijirile medicale acordate de urgență, la data de 4 noiembrie 2009, ora 11,10, acesta a decedat în Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Județean de Urgență Con-stanța.
După emiterea mandatelor de aducere a celor doi inculpați, la depistarea inculpatului minor, el a precizat că a primit de la coinculpatul major un mesaj SMS cu conținutul: "TIREAZATE PT CATEVA ZILE K SA APUKM SA VB K …" "MA LUAT GARDA FRATE", mesaj transmis chiar în momentul în care, într-adevăr, inculpatul Ionuț Valentin Mavru a fost depistat în Aeroportul Băneasa București (existând informații că va părăsi țara) și pus la dispoziția organelor de urmărire penală din Constanța.
Cu ocazia audierii și reaudierii, inculpatul major s-a prevalat de dreptul de a nu da declarații, iar cel minor a tăgăduit săvârșirea faptei, susținând că doar coin-culpatul major a agresat victima, chiar folosind un box metalic în acest scop.
Având în vedere toate probele administrate la dosar, cei doi au fost prezentați instanței de ju-decată, care a dispus arestarea majorului pe o perioadă de 29 de zile, iar a minorului pe o perioadă de 19 zile.
Ei au atacat decizia prin care au fost arestați, dar a rămas în picioare, fiind confirmată de către magistrații de la Curtea de Apel Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.1114 secunde